Sega kärlekmumssnittar

DSC_5531

Hej hej

Känns som instagramflödet svämmar över av varianter på kärleksmumskakor just nu 🙂 Kul uppsving för det är en av de godaste bakverken jag vet! Här kommer min variant på dem som sega snittar.

DSC_5526

Sega kärleksmumssnittar

100 gram smör
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Glasyr:
75 g smör
1/2 dl kakao
1 msk starkt kaffe
2 1/2-3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
kokos

Vispa samman rumsvarmt smör, socker och sirap. Tillsätt vattnet. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem. Blanda samman till en deg och dela i 2 bitar. Forma dem till långa korvar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda sedan ca 10 in i 200 C.

DSC_5504
DSC_5506

Smält under tiden smöret och blanda samman alla ingredienserna utom kokos till glasyren. Ta ut kakorna och tryck försiktig ut en liten skåra i mitten med en sked (så inte glasyren rinner av) medan de är varma. Häll sedan glasyren över de varma kakorna och strö över kokos. Skär i snittar innan kakan kallnat och stelnar.

DSC_5513
DSC_5507
DSC_5514
DSC_5528

Kan säga att mitt kakmonster fick stoppas för att inte sluka hela plåten. Hehe.

DSC_5533

Så tacksamt att baka snittkakor, man kan ju variera dessa i oändlighet och smaksätta dem i princip som mjuka bakverk men går betydligt enklare att göra. Experimenterade med en annan variant också som jag ska tipsa om, blev sååå goda. Men baka dessa så länge 🙂

Nu ska jag fixa helgfrukost här. Nattjäst limpa står i ugnen och på spisen puttrar kokta ägg, äggröra och bacon. Köpt bruschettaskinka över disk (har ni testat den? såå god!! särskilt ihop med philadelphia), några goda ostar (gräddost och gouda är favoriter på mackor, brie och gorgonzola vid sidan av) färska frukter och bär, ananasjuice och apelsinjuice och kanske åker en bytta nutella fram 😉 Men först en fluffig cappuccino.

I dag väntar vinmässa med tjejgänget och middag på ny restaurang. Vad har ni för planer?

KRAM

 1. Planerna är familjeråd kl 10,30 för att planera slutfas av renovering, piff kvar och all energi behöva för vi har gått in i renoveringsfas ”orkar inte mer just nu men ger inte upp- får pausa lite”. Planera semester o veckans matsedel står också på punkter att ta upp. Mannen iväg på konsert ikväll och barnen har LIVSVIKTIG speldate kl 19 så jag har telefondate med bästis för att planera vår helg som vi två unnar oss en gång om året. Sushi till middag😀. Nytta och nöje förenat i perfekt kombo idag- jag behöver båda för att ha balans.

 2. Beundrar att du orkar göra en sådan frukost! Stor eloge!

  Hoppas du får en fin em/kväll med tjejerna!

 3. Här blir det kalas för nyblivna 3-åringen 🙂 skottdagsbarn 🙂 har knåpat ihop första figurtårtan (Greta gris) på eeevigheter och det var så kul 🙂

 4. Film och fortsatt rehab efter knäbyte, duscha blir dagens största aktivitet …lite morfin till andra chansen för att kunna sova…. och äta slowcocked högrev.

 5. Nyss hemkommen från Steam Hotel, riktigt nice ställe 😊.
  Ikväll ska vi vara barnvakt så då blir det nog ett dopp i spabadet och ngn serie på TV.
  Ha en bra helg!

 6. Mässa här i Mölndal också. Passion för mat. Så mycket smakprover att magen står i fyra hörn. Lite nya oväntade saker ex weienerkorv av lax och massor av goda ostar ex rökt cheddar. Orovamakar vin, bubbel och öl. Nu landa i soffan och så blir det mello ikväll.

 7. Alltså dom där kakorna såg ju helt underbara ut! Måste provbaka 🙂
  Idag har vi packat det sista inför skidresa till Branäs med sambons familj imorgon! Dock inte så mycket skidåkning för oss, våra små tjejer på 5 månader behöver roas på annat sätt haha!
  Kvällen spenderades i soffan framför Mello med kycklinggratäng och sötpotatis, inte alls dumt!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..