Pasta i pestosås

 

Hej hej

Detta slask alltså. Värsta vädret tror jag. Snöblandat regn och sluss på backen. Det och blåst. Brr.

Har handlat inför veckans middagar på morgonen. Olivia ska bjuda på lasagne i kväll, Micke på pannbiff med potatis och gräddsås i morgon, Sebbe på pannkakstårta på onsdag. Vad jag hittar på på torsdag får ni se då 🙂

DSC_5718

Veckans luncher blir vegetariska. Gör sällan särskilt spännande rätter till lunch, brukar inte dela med mig av det men ni kanske vill se sånt också? I går åt vi pasta med pestosås. Gott i sin enkelhet! I dag blir det pastasallad. I fredags åt vi salviapasta i solen på takterassen med ett glas rött! (recept HÄR). Dan innan åt jag kryddstarka snabbnudlar.

Mycket pasta till lunch 🙂 men det går ju så snabbt och är även lätt att göra vegetariskt, försöker äta antingen lunchen eller middagen veg.

Pestosåsen är god att ha kyckling i också om man vill! Men här kommer den vegetariska versionen:

Pasta i pestosås
4 port

4 port pasta
3 dl grädde
2 msk philadelphia
3 msk pesto
200 g stekta champinjoner
1 röd paprika
smör att steka i
salt & peppar

Koka pastan. Skär svampen i kvartar och strimla paprikan. Stek svampen i smör tills den fått lite fin färg. Låt paprikan steka med så den mjuknar. Tillsätt pesto, grädde och philadelphia. Låt puttra samman till en krämig sås. Smaka av med salt & peppar. Blanda med den nykokta pastan. Strö över parmesan vid servering. Gott!

IMG_3109

(Ni får föreställa er den färdiga rätten, hade ju inte tänkt visa den så har ingen mer bild än detta :))

KRAM

  1. Undrar vad för pesto det ska vara i rätten med pasta o h champinjoner m.m

  2. Här finns det oftast rester från dagen innan till lunch men är inte lika noga med att det ska räcka till mig nu när jag är mammaledig 🙂 idag räckte det inte så det fick bli korvmackor på limpa jag bakade igår och nybakta kanelbullar. Måste ju kolhydratladda inför imorgon då det ska ätas semlor 😀
    Men här skiner solen och det är 6 minusgrader så borde verkligen ta mig ut med barnen också.

    1. Micke tar oftast med resterna till jobba ti matlåda, jag kan ju svänga i hop något hemma. Mackor med korv är ju såååå gott!! För att inte tala om bullar 🙂 Helt rätt med kolhydratsuppladdning inför m morgondagen, jag åt pasta till lunch och lasagne i kväll, laddar också 😉 Avis på solen! kram

  3. Åh, jag vill väldigt gärna veta vad ni äter för lunch för det behöver jag tips på.

    Ha en bra dag i ”slasket”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..