Silviasnittar

DSC_5706

Hej hej

Provat lite olika smaksättningar på snittkakor och de här är kanske de godaste hittills? Utgick från den klassiska Silviakakan som är så himla god (fin att pimpa så HÄR till påsk) och minst lika gott att göra som sega snittar.

Sega silvisasnittar

Kakor
100 gram smör
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Glasyr
75 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
en gnutta salt
riven kokos

Kakorna: Vispa rumsvarmt smör med sirap och socker tills det blir fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Blanda till en smidig deg. Dela degen i 2 delar och forma 2 avlånga korvar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tryck till något. Grädda i 175 C ca 10-12 minuter. Ta ut plåten och tryck försiktigt en bred skåra i mitten med en sked (så inte glasyren halkar av).

DSC_5681

Glasyren:
Smält under tiden smöret i en kastrull, häll i florsocker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Smaka av med en gnutta salt. Låt glasyren svalna lite och bred eller spritsa den över de varma kakorna. Strö över kokos. Låt glasyren stelna något och skär dem sedan i snitt. (Är glasyren finnig fortfarande så skär dem ändå och låt dem sedan stelna och skär en gång till i samma spår när de stelnat).

DSC_5684
DSC_5686
DSC_5689

Dessa blev gaaalet goda. Söta segknapriga vaniljkakor med smörkrämsglasyr och kokos. Ni MÅSTE testa!

DSC_5690
DSC_5701
DSC_5704
DSC_5707
DSC_5711

KRAM

  1. Hej kan man färga glasyren rosa med karamell färg? 😊

  2. Bakade dessa idag, tack för tipset 🙌

      1. Ja, de blev supergoda 😋

  3. Silviakaka som är så gott! Blir dom för söta m strössel? ( Är allergisk mot kokos)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..