ANNONS

Friterade brödsnittar med chevrecreme och bananmarmelad

/

DSC_5918

Hej hej

Vad gulliga kommentarer som trillade in i går, vad GLAD jag blir av att höra sånt! Tack snälla <3 Hoppas ju att ni gillar och trivs här inne, och jag tycker såklart det är extrakul när ni lämnar några rader!

DSC_5933
DSC_5927
DSC_5935
DSC_5937

I går var vi hem till grannarna på snitt- och drinkknytis. Jag gjorde bla Taverna Brillos löjromspizza, receptet finns HÄR. Den är ju helt gaaalet god. Har ni testat än? Gör det! perfekt att skära upp i småbitar som drinktilltugg eller förrätt. Ett glas bubbel till är inte fel.

DSC_5899

DSC_5910

Sen gjorde jag en ny sort som jag fick inspiration till från en förrätt vi åt på Gran Canaria.

IMG_0881

Friterat bröd med chevre och banansylt till. Låter lite smågalet va? Men det var såååå himla gott! Kan serveras så här som förrätt men tänkte man kunde göra någon snitt-variant på dem som inte kräver kniv och gaffel så jag spritsade en chevrecreme på istället. Blev sååååå himla himla goda! Fluffiga och frasiga på samma gång (alltså bara brödet är ju to die for!) och kombon med den salta krämen och söta sylten blev klockrent. (Banansylt/marmelad finns att köpa i välsorterade butiker/delikatesser annars kan man göra egen). Detta m å s t e ni testa!

DSC_5905

Friterade brödsnittar med chevrecreme och bananmarmelad
4 port (3 st var)

6 st trekanter av jubileumskaka
oregano
flingsalt
ca 100 g chevre utan kanter
2 msk philadelphia
2 msk creme fraiche
salt
bananmarmelad

Olja att fritera i

Värm oljan till 180 C. Klipp trekanterna i tu så det blir 12 st. Mixa chevre, färskost och creme fraîche till en skär kräm. Smaka av med lite salt. Fritera brödskivorna några sek per sida. Vänd dem så både sidorna blir friterade (de flyter). De ska int bli hårda som kex men få en frasig yta. Ta upp dem och lägg på hushållspapper. Strö lite flingsalt och oregano på direkt. Lägg upp dem på serveringsfat och spritsa på cremen. Ringla över bananmarmeladen. Servera ljumna.

DSC_5942
DSC_5896
DSC_5895
DSC_5907

(Dreglar på riktigt bara jag tänker på dem!)

DSC_5906

Micke svänger i hop den ena drinken (vår andra orkade vi aldrig dricka, haha.) som var en Caipirinha, recept HÄR.

DSC_5926
DSC_5930

Nåt för mellokvällen kanske? Såå peppad, tycker inte det finns nån solklar vinnare så det ska bli riktigt spännande. Vem tror ni vinner? Och vem hoppas ni vinner?

KRAM

16
48

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00