ANNONS

Lobsterrolls i briochebröd

/

DSC_5784

Hej bästa dagen! 

Tänk att man blir julaftonsglad varje gång man vaknar upp och inser det är fredag 🙂 Slår liksom aldrig fel. Äter ni nåt gott i kväll? Är ju så kul att höra vad ni äter!

DSC_5786

Härom fredagen var jag gräsänka för en kväll och eftersom vår Ica hade billig hummer dagen till ära fick det bli något av det goooodaste som finns. Lobsterrolls. (Hade rester över till lunch på lördagen sen också som jag och Micke åt vid köksön och mmm:ade att det minsann är godare att äta hummer så här än rakt upp och ner naturell.).

DSC_5782

En klassisk lobsterroll består av någons lags gott bröd (jag körde snabbvarianten med Willys brioche-korvbröd som jag värmde hastigt i ugnen så de fick lite frasig yta) och en hummerröra på i princip hummer + majonnäs + selleri. Sen kan man smaksätta lite som man vill men dessa 3 ingredienser måste vara med.

Här kommer mitt recept:

Lobsterrolls
4 st

4 korvbröd
ca 1 1/2 dl majonnäs
3 humrar (frysta går bra)
en skvätt citronsaft
finklippt gräslök
1 stjälk selleri, fint tärnad
cayennepeppar
salt
vitpeppar

Rensa humrarna och skär köttet i mindre bitar. Blanda samman majonnäs, gräslök, selleri, citronsaft, salt & peppar. Blanda ner hummerköttet försiktigt och ställt kallt. Grilla på bröden så de får frasig yta och fyll med hummerröran. Servera genast.

En klick löjrom är pricken över i:et!

DSC_5787

Happy friday på er!

KRAM

17
49

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00