Lobsterrolls i briochebröd

DSC_5784

Hej bästa dagen! 

Tänk att man blir julaftonsglad varje gång man vaknar upp och inser det är fredag 🙂 Slår liksom aldrig fel. Äter ni nåt gott i kväll? Är ju så kul att höra vad ni äter!

DSC_5786

Härom fredagen var jag gräsänka för en kväll och eftersom vår Ica hade billig hummer dagen till ära fick det bli något av det goooodaste som finns. Lobsterrolls. (Hade rester över till lunch på lördagen sen också som jag och Micke åt vid köksön och mmm:ade att det minsann är godare att äta hummer så här än rakt upp och ner naturell.).

DSC_5782

En klassisk lobsterroll består av någons lags gott bröd (jag körde snabbvarianten med Willys brioche-korvbröd som jag värmde hastigt i ugnen så de fick lite frasig yta) och en hummerröra på i princip hummer + majonnäs + selleri. Sen kan man smaksätta lite som man vill men dessa 3 ingredienser måste vara med.

Här kommer mitt recept:

Lobsterrolls
4 st

4 korvbröd
ca 1 1/2 dl majonnäs
3 humrar (frysta går bra)
en skvätt citronsaft
finklippt gräslök
1 stjälk selleri, fint tärnad
cayennepeppar
salt
vitpeppar

Rensa humrarna och skär köttet i mindre bitar. Blanda samman majonnäs, gräslök, selleri, citronsaft, salt & peppar. Blanda ner hummerköttet försiktigt och ställt kallt. Grilla på bröden så de får frasig yta och fyll med hummerröran. Servera genast.

En klick löjrom är pricken över i:et!

DSC_5787

Happy friday på er!

KRAM

 1. Vi körde på klassiska tacos igår till barnens stora glädje, ett glas rött till mannen o mig. Idag fortsätter vi ” svennebanan”-temat och grillar ryggbiff med ugnspotatis och chilibearnaise o pepparsås o sallad.
  Kram o fortsatt trevlig helg 🙂

 2. Mums! Hör blev det löjromspizza. Köpte Santa Marias pizzabottnar, körde creme fraiche & prästost på. Toppade med löjrom, rödlök, creme fraiche & dill. Enkel fredagsmiddag framför tvn. Kram & trevlig helg🥰

 3. Vi har precis moffat i oss hemmagjorda tummbrpdsrullar med mos o korv Mummmmmms

 4. Jaana skriver:

  Hej

  Ikväll bjuder jag hem väninnorna på ett lite sent födelsedagskalas 😀

  Startar med en drink på smaksatt gin rhubarb o rosehip toppad med prosecco. Till detta serveras parmachips m creme fraiche rödlök o löjrom, gratinerade krustader m västerbottensost, färskost o hackade jalapeños.

  Sen kör vi vidare på jordärtskockssoppa m parmachips som förrätt.
  Sandkullens lax med pressad potatis och sallad för att avsluta med vit chokladmousse m lime o passionsfrukt…😅🤣

  Håll tummarna 👍

  Trevlig helg!

  // Jaana

  1. Wow!! Låter så gott! Nästa gång vill jag bli bjuden😂

 5. Ikväll blir det gulachgryta med ris och vitlöksbröd samt kärleksmums till efterrätt här hemma. Hoppas att ni får en fin helg 💗🦄🧜🏽‍♀️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..