Snittar med wasabi och dejt med Bradley Cooper

DSC_5549

Hej hej

Hinner knappt sitta ner vid datorn denna veckan, det går i ett med så mycket annat just nu. Knappt varit hemma heller, inte lagat nån mat värd att visa, inte bakat nåt.. Meeen för ett par veckor sen slog vi ju äntligen till och såg A star is born jag och några grannfruar.

DSC_5553

Vissa såg den för 3 e (!) gången, vissa (tex jag och Olivia) för första gången. Tyckte vi den var bra? Ja jätte! Men är man sist på bollen så här och ser den efter alla andra så hinner man ju tyvärr höra ett och annat och ana ännu ett och annat och framförallt höra musiken så man nästan tröttnat. Nu var den jättejättebra ändå men jag grämer mig att jag inte gick i väg och såg den på bio istället direkt när den kom och fick den där wooooow-känslan som så många fått. Men är ni några som inte sett den än så se den, den är superbra. Ha på ljudet högt, musiken är grym (och innehåller fler låtar än de som trasats sönder på radion vid detta laget). Mer än så avslöjar jag inte 🙂

DSC_5573

Vi köpte in några flaskor bubbel och körde snitt-buffé till filmen! Så himla mysigt sätt att umgås över. Jag gjorde små smörgåsbakelser med wasabikräm och räkor (recept från ica som jag justerade lite).

DSC_5542

Smörgåssnittar med wasabikräm och räkor, 12 st

500 g räkor
200 g färskost
2 tsk wasabi
2 msk hackad gräslök
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
3 skivor kavring
6 skivor vitt formbröd
bladsalladshuvud
räkor
gräslök

Skala räkorna. Spara några till garneringen och hacka resten. Blanda färskosten med wasabi. Ta undan ca en fjärdedel av färskosten till garnering. Rör ner de hackade räkorna, gräslök, citronsaft och salt och peppar i resten av osten. Kantskär bröden och se till att de är lika stora. Bred räkröran på 3 av formbröden och de 3 kavringsbröden. Lägg i hop dessa. Bred  ostblandningen med wasabi på de 3 resterande formbröden och lägg de överst. Skär i snittar. Garnera med små blad av sallad, räkor och gräslök.

DSC_5536
DSC_5537
DSC_5538
DSC_5540

Går att förbereda och blir bara godare av att stå ett tag i kylen. Har ni ingen wasabi funkar det bra med pepparrot istället.

DSC_5546

Nu ska jag trotsa blåsten och ta mig iväg på ett pass lunch-core med Jossan, ger mig förhoppningsvis ny energi!

KRAM

 1. Maria skriver:

  Ser fantastiskt ut!

 2. Snälla, snälla Victoria! Kan du inte berätta vad de andra snittarna var för något också? Ska nämligen ha tjejkväll om en månad och letar desperat efter goda tugg!

 3. Sabina skriver:

  åh vad gott, vad är det på de andra snittarna? 😃

 4. Annika skriver:

  Jag såg A star.. i fredags och den föll platt hos mig. Tror mina förväntningar var för höga eftersom alla har pratat om den. Jag fann filmen otroligt förutsägbar. Inte dålig för det men hypen uteblev.
  Hade förberett mig för syndafloden och fram kom inte en tår.

  1. Exakt samma här. Tyvärr. Hade jag sett den direkt hade det varit en helt annan sak. Kram

   1. Annika skriver:

    Nästa gång gör vi annorlunda!
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..