Jossans tekakor

Innehåller annonslänkar

DSC_6516

Hej hej

Gårdagens mellis – nybakade tekakor! Farligt gott. Hinner ni inte baka dem en vardag så passa på till helgen. Det går på en timma. Fick receptet av min granne Jossan så jag kallar dem Jossans tekakor.

Receptet går bra att halvera, det gjorde jag nu. Dessutom glömde jag ägget ser jag! Men de blev superfluffiga och goda ändå så vill ni göra dem äggfria så går det alltså bra 🙂

DSC_6519

Jossans tekakor
ca 30 st

100 g jäst
5 dl kallt vatten
150 g smör
5 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
ca 1,4 l vetemjöl

Smält smöret och låt svalna. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de andra ingredienserna. Arbeta degen med degkrok tills den blir smidig och släpper kanten av bunken. (Jag lät den gå ca 10 min i maskin). Kavla ut degen till ca 1 cm tjock kaka (dela degen i 4 delar så går det lättare.) Stansa ut rundlar med valfritt mått. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåtar och nagga med gaffel. Låt jäsa ca 35 min under duk. Grädda i 250 C ca 7-8 min. Låt kallna mellan bakdukar så de blir mjuka och fluffiga. SÅ GODA!

DSC_6492
DSC_6495
DSC_6496
DSC_6497
DSC_6499
DSC_6500
DSC_6503

Nu kvällsbestyr här. Micke kilade precis i väg på killkväll efter att vi plöjt några avsnitt Robinson över middagen (snart ikapp, kikar ni?? alltså ena deltagaren – är han på riktigt??), barnen har lagt sig. Sebbe skickade ett sms nyss ”jag går och läger mig” haha, what? (Man brukar få tjata honom i säng, borsta tänderna och natta, men inte i dag inte :)) Ska göra något så ovanligt som att lägga mig jag med när jag fixat disken och se en ny serie. Fått så många bra tips, velar mellan Divorce, Mad men, Stranger things, Call my agent eller Marcella. Har ni sett nån av dessa? Vilken ska jag ta?

DSC_6516
DSC_6513
DSC_6515
DSC_6511
DSC_6509
DSC_6512

Vackra vasen – prisvärd favvo – hittar ni HÄR och saftkannan HÄR

KRAM

 1. Linda skriver:

  Stranger things är verkligen fantastiskt bra! Längtar så till nästa säsong som kommer 4 juli, skulle kunna se om de andra säsongerna en gång till :D. Kram

 2. Jenny skriver:

  Dina Kastehelmi tallrikar, vad är det för färg?
  Vill så gärna ha ett bar grå blå men när jag söker hittar jag endast grå.

  Tack för en så bra blogg!!! 🙂
  Kram

  1. Jag har de grå! Men har skålar i den mer blåaktiga, så finns kanske i tallrikar med? Tack, kul du gillar! Kram

 3. Kan man halvera sockermängden tror du? Jäser dom lika bra?

  1. Inte provat så det vet jag inte tyvärr. Kram

 4. Stina skriver:

  Självklart Mad Men. Absolut bästa serien, du kommer fastna direkt!

 5. Ska det vara kallt vatten ?? Jäser degen då ?
  Tack för en bra blogg med massor av inspo

  1. Japp kallt vatten och svalnat smör, jäser! Tack, kul du gillar! Kram

   1. Tekakorna blev kanongoda !
    Tack för tipset !

    1. Vad kul att höra!! Ska bara nya i helgen, mina tog slut 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..