Varma mackor

DSC_5436

 

Godmorgon!

Eller morgon och morgon.. jag vaknade självklart 06.15. Hunnit med orimligt mycket innan 11.

Nu ska ni få ett simpelt tips men ack så gott. Världens godaste varma mackor.

Världens godaste varma mackor
2 skivor formfranska
ca 2 msk dijonnaise
2 skivor god kokt skinka
minst 4 rejäla skivor ost, gärna gräddost eller annan mild ost
salt & peppar
1 tomatskiva
smör

Bred smör på ena sidan av bröden. Snåla inte! Dessa ska vara utåt. Bred sedan dijonnaise på de andra sidorna. Hittar ni ingen dijonnaise så blandar ni majonnäs med en gnutta dijonsenap och lite grovkornig senap. Lägg på skinka och tomatskivan. Salta och peppra. Lägg på osten och det andra brödet överst. Grilla i smörgåsgrill tills ytan blir frasig och gyllenbrun. Servera genast.

Dreglar på riktigt bara jag tänker på en sån här macka 🙂

DSC_5438

En oskriven lördag framför fötterna. Bara Sebbe och jag hemma i helgen, får se vad vi ska hitta på. Just nu sitter jag här själv med en kopp kaffe medan Sebbe drog till grannen och funderar på om jag ska ta en power hour och städa/plocka i huset, det ser som vanligt ut som en tornado dragit fram.

Sitter och filar på en ny kategori som kommer upp på måndag, den tror jag ni kommer gilla!

KRAM

  1. Isa skriver:

    På tal om katergorier.. Skulle vara grymt med en kategori som hette MENYER där du lägger upp dina fantastiska inlägg där du har komponerat ihop tilltugg ibland, förrätt, varmrätt, efterrätt. Ett färdigt koncept liksom som man kan inspireras av rakt av. Älskar det och din blogg! Får så mycket inspo!

    1. Det hade jag ett tag för många år sen men det är nog dags att damma av det igen. Tack för tips! Kul att du gillar, blir så glad 🙂 Kram

  2. Såna mackor gjorde i mackjärnet ute över öppen eld 😋 men jag vill ha mjukost i mina också, såååå krämigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..