Currykyckling

 

DSC_6680

Hej hej

Kul att ni var pepp på idén med den nya kategorin. Ska sätta mig och sammanställa januari och februari också vid tillfälle.

Här kommer en lättlagad snabb middag som blir sååå krämig och god. Slickade tallrikarna, detta är en av de godaste såser jag vet. Men jag föräter mig lätt på currysmak så det går långt mellan tillfällena 🙂 Fick Micke välja skulle han äta det varje dag typ. Det får han inte 😉

Currykyckling
4 port

3-4 kycklingfileer
2 dl grädde
200 g phialdelphia
1 1/2 msk tomatpuré
1 spetspaprika
2 tsk socker
salt & peppar
1 msk curry

Skär kycklingen i mindre bitar, salta & peppra och bryn i smör så de får gyllene yta. Tillsätt grädde, philadelphia, tomatpuré och socker. Skär spetspaprikan i bitar och rör ner i grytan. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt och paprikan mjuknat. Smaka av med salt & peppar.

Servera med ris eller pasta.

DSC_6618
DSC_6684

Sebbe älskade detta! Olivia gillar visst varken kyckling (om det inte heter nuggets) eller paprika.. Hur gör ni som också har matkräsna barn, lagar ni olika rätter, anpassar middagen till ”barnvänliga rätter” eller lagar en ”vanlig” rätt och så får man äta eller låta bli?

KRAM

 1. Supergott! Lagade det för andra gången idag, hade även i lite purjolök och färska champinjoner. Alla barnen mellan 1-16 år älskar det 😊
  Har genom åren lagat mycket från din blogg, så mycket bra recept. Tack för all inspiration 😘

 2. Oh my vad gott detta var! Har alltid älskat ris och currysås ända sen jag var liten, men haft svårt genom åren att själv få till såsen. Den här blev helt perfekt, längtar redan efter matlådan imorgon!!

 3. Sara skriver:

  Lagade detta ikväll och åh va gott det var! Längtar till matlådan imorgon 😋
  Vi har samma problem här med barnen, en som smakar på allt och gillar det mesta och en som inte äter nåt. 7-åringen skulle helst leva på tacos 😩 Han gillar inte ens vanliga barnvänliga rätter som spaghetti och köttfärssås?! Oftast lagar vi bara en rätt men han äter ju då kanske riset/pastan, brukar tvinga honom att smaka åtminstone en tugga av resten också… Men det är så trist att tjata alltså. Sen är han ju alltid hungrig igen efter nån timme och då blir det oftast lite fil eller knäckemacka på kvällen. Det är väl då man ska säga nej men han är ju tunn som en sticka så vill gärna att han får i sig nåt! Det är verkligen frustrerande men tänker lite som du, det lär ju gå över med åldern! ✊🏻☺️

 4. Jag har två 6-månaders hemma så än så länge har jag ju inte riktigt det problemet men arbetar på förskola och har syskonbarn samt en massa kusiner jag varit barnvakt åt genom åren. Tänker att det är bra att barnen får vara med i köket så dom ser vad det är i, t.ex en gryta kan ju vara ”läskig”! Gör stora bitar av t.ex paprika och lök så kan dom istället peta bort. Eller riv ner lök och annat som går, jag brukar köra på lökpulver när jag vet att det kommer barn som ska äta t.ex köttfärssås. Att smaka lite av maten kan ju ändå vara en bra regel. Man får väl säga: Du har kanske lärt dig tycka om detta sedan sist!
  Tycker eran grej med att barnen får laga mat en gång i veckan är toppen! Dom lär sig ju massor och dessutom vågar dom kanske lite mer efter ett tag 🙂
  Grönsaker kan man ju alltid skära i roliga former. Har själv en såndär kniv som gör räfflade skivor av t.ex gurka och morot. Och servera en dippsås till, jag är frälst i amerikansk ranchdressing så den serverar jag ofta till grönsaksstavar eller liknande.
  Jag tror dom flesta barn växer ifrån sin kräsenhet, ni kan nog vara lugna!
  Däremot har jag en vän på 30 år som fortfarande är fruktansvärt kräsen, inte roligt alls att bjuda någon som i princip bara äter köttfärs, lax och fläskfilé haha! Och som inte gillar desserter, helt otroligt enligt mig 😉
  Tack för en toppenblogg!
  Kram

 5. Hanna skriver:

  Hej Viktoria.
  Har två barn med npf vilket gör dem väldigt selektiva i perioder.
  Brukar köra så ren mat som möjligt och ha grönsaker som plockmat. Hellre att de äter morötter och pasta än ingen mat alls…

  Men två dagar i veckan försöker jag klämma in plättar /våfflor och köttfärssås och spagetti…
  Då vet jag att de blir mätta. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..