Festliga rostbiffsnittar med lemoncurd

IMG_1797

Hej hej

Åse och jag sitter med varsin dator i loungen på Hotel Kung Carl och lyssnar på jazzkväll med varsin aperol medan vi jobbar. Hur mysig arbetsplats. (Kolla mina stories på instagram). Börjar dock bli dags att stänga datorerna för i kväll tycker jag. Vet inte var vi ska äta, kanske kilar till Phils Burger som ligger i krokarna. Kan inte komma på några godare köpe-burgare, kan ni?

Lunch åt vi på Tures. Vinlunch. Bästa fredagslyxen! Dagen till ära hade de Wallenbergare – som är bland det godaste jag vet – på menyn och dessa var bland de godaste jag ätit!

IMG_4837
IMG_4839
IMG_4845
IMG_4841
IMG_4849

Min finaste Åse. Mitt vitaminpiller! Tänk att vi känt varandra online i typ 15 år?! Och irl (in real life) sen 2011, då träffades vi första gången på ett bloggevent i Malmö och det ska klick vid första ögonkastet 🙂 Mötte upp varandra lite smått nervösa på perongen och jag fattade i n g e n t i n g hon sa på sin skånska. Vaaaa? Vaaaa? Vaaaaaaaa? sa jag mest hela tiden. Sen gick vi ut och åt lunch ihop, skrattade så vi grät och fixade oss på Åses hotellrum med lite bubbel och tilltugg innan minglet och sen dessa är det VI. <3

Img 9293.jpg

Foto: Aase Falkman Fredrikson

8 år sedan – foto från denna träff <3 (Hade ju en annan blogg på den tiden, vickantikkan.org om det kanske är några som minns? En dagboksblogg med hela mitt liv under 10 år som tyvärr raderades av misstag då jag låg på en bloggportal. )

IMG_1801

Nåväl nog om det. Snittar skulle jag ju tipsa om! Dessa hinner ni kanske inte göra i kväll men i morn! Och snart är det ju eurovison-finalen, det kräver sina snittar. Eller studenten? Spar tipset till när det passar för de var jättegoda. (recept från mittkök)

IMG_1777

Festliga rostbiffsnittar med lemoncurd
16 st

4 st brödskivor Polarbröd Sarek

Fyllning 1:
100 g färskost
1 msk hackad rödlök
2 msk hackad ättiksgurka eller bostongurka
1/2 krm svartpeppar
cayennepeppar

Fyllning 2:
50 g färskost
2 msk lemoncurd

Till garnering:
rostbiff
timjan
vindruvor

Blanda ingredienserna till respektive fyllning. Bred ut fyllning 1 på två av bröden och fyllning 2 på ett av bröden. Varva bröden på en skärbräda och avsluta med brödskivan utan fyllning. Dela i små trekantssnittar och dekorera med rostbiff, timjan och ett bär.

IMG_1779
IMG_1780
IMG_1781
IMG_1786
IMG_1794
IMG_1802

Kom gärna på tips om Stockholms godaste hamburgare om ni har några! (eller från där ni bor, kanske har vägarna förbi nångång vem vet, jag spar på alla tips :))

KRAM

  1. ÅsaS skriver:

    Vigårda och BraHak i Västerås ska tydligen vara både goda och bra, säger de som testat (vilket jag inte har gjort).

  2. Lena skriver:

    Undrar oxå var blusen är köpt? Vilken härlig glad färg 🙂

  3. Säger bara Barrels. Den i city har förutom jättegoda burgare och frasig kyckling en grym side: pommes med smält ost, grymt långkokt kött med mycket smak och färsk hackad chili.

  4. Åsa skriver:

    Åh, var har du köpt den röda blusen? 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..