ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hallongrottor

/

Godmorgon bloggen!

Drömt helt galet i natt, kände mig helt slut när jag vaknade. Väcktes dessutom vid 5-snåret av Sebbe som inte kunde somna men lyckades slumra lite båda två efter det men känner mig allt annat än pigg i dag. Messade Micke och frågade om han var pigg i dag och fick bara ett ”fyfaaaan” tillbaka. Haha. Måndagströtta deluxe!

Förra veckan bakade jag en massa klassiska småkakor. Först ut en av de mest populära – hallongrottor! Fick tips att göra dem på florsocker så spricker de inte när man formar dem. Blev riktigt bra.

Hallongrottor
ca 30 st
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 1 dl hallonsylt

Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smörsmeten. Blanda till en smidig deg. Forma två korvar av degen och dela varje i ca 15 bitar. Forma dem till bollar och tryck till dem med ett finger i mitten så det blir en grop. Lägg dem på bakpappersklädd plåtar och fyll med hallonsylt. Grädda dem i 175 C ca 15 min.

Nu ska jag skissa upp veckan här. Både jobbmässigt och privat. Känner mig som projektledare i familjen (det är jag nog) 😉

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00