Hallongrottor

 

DSC_7007

Godmorgon bloggen!

Drömt helt galet i natt, kände mig helt slut när jag vaknade. Väcktes dessutom vid 5-snåret av Sebbe som inte kunde somna men lyckades slumra lite båda två efter det men känner mig allt annat än pigg i dag. Messade Micke och frågade om han var pigg i dag och fick bara ett ”fyfaaaan” tillbaka. Haha. Måndagströtta deluxe!

Förra veckan bakade jag en massa klassiska småkakor. Först ut en av de mest populära – hallongrottor! Fick tips att göra dem på florsocker så spricker de inte när man formar dem. Blev riktigt bra.

DSC_7013

Hallongrottor
ca 30 st
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 1 dl hallonsylt

Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smörsmeten. Blanda till en smidig deg. Forma två korvar av degen och dela varje i ca 15 bitar. Forma dem till bollar och tryck till dem med ett finger i mitten så det blir en grop. Lägg dem på bakpappersklädd plåtar och fyll med hallonsylt. Grädda dem i 175 C ca 15 min.

DSC_6974
DSC_6975
DSC_6976
DSC_6979
DSC_7004
DSC_7008

Nu ska jag skissa upp veckan här. Både jobbmässigt och privat. Känner mig som projektledare i familjen (det är jag nog) 😉

KRAM

 1. Du verkar ju vara en väldigt bra projektledare med struktur och får till det ytan stress.

 2. Finns en bok som heter ” familjens projektledare säger upp sig” 🙂 min sambo satt i halsen när jag hade beställt den 😂😜

   1. Den läste jag för många årsen och den är både bra och träffsäker!
    Läs den!
    Kram

 3. Härligt! Känner igen mig i den där projektledningen…
  Något helt annat – funderar på den ljuvliga röda blusen du bar i helgen. Såg den på foto i Åses blogg. Var hittar man den tro? En fantastiskt fin måste-ha ju!

   1. Tack snälla! Såå fin!

 4. Härligt! Känner igen mig i den där projektledningen…
  Något helt annat – funderar på den ljuvliga röda blusen du bar i helgen. Såg den på foto i Åses blogg. Var hittar man den tro? En fantastiskt fin måste-ha ju! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..