Att klä sig som en godsak :)

Innehåller annonslänkar för Ellos och & Other stories

IMG_3320

 

Hej hej

Prickig fika och prickig bloggerskan. Ser jag ut som en mjukglass med karamellströssel eller en munk eller vad?? Underbar tröja i mjukaste chenille (heter det så? sånt där supermjukt garn)

IMG_3305

Supergoda munkar också men de har jag köpt färdiga i butiken (ja tröjan med förstås, även om jag önskar jag kunde sticka. Kanske nåt att lära sig? Kan behöva en hobby utöver mitt jobb :)). Men iallafall, jag tänkte jag skulle efterlysa ett bra munk-recept! Har ni något? Aldrig provat att göra egna nämligen.

IMG_3334

Gärna klassiska sockermunkar men även såna med fyllning eller chokladdoppade (favvo). Jag älskar munkar och barnen är tokiga i dem. Finns det nåt mer läskande än när man går förbi ett munkstånd som friterar munkar på löpande band? Nä just det!

IMG_3294

IMG_3330

Den mjuka tröjan finns på rea HÄR! Och sen var ni många som undrade över den klarröda silkesblusen jag hade häromdan med lite puffärm och den finns HÄR.

IMG_3284

IMG_4849

KRAM på er!

 1. Carina skriver:

  100 g smör

  2½ dl mjölk

  25 g jäst

  1 dl socker

  ½ tsk salt

  1 ägg

  7 dl vetemjöl

  ca 1 liter rapsolja till fritering och strösocker till garnering

  Smält smöret och värm tillsammans med mjölken tills blandningen är ljummen. Smula ner jästen och lös den i blandningen. Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl och arbeta samman till en jämn, kladdig deg. Jäs under duk i cirka en halvtimme. Dela degen i små bitar och rulla dem till runda bollar – som köttbullar i storlek ungefär. Jäs i ytterligare 20 minuter under duk. Hetta upp rapsoljan i en stor traktörpanna (använd en termometer för att se till att den håller sig under 180 grader) och fritera bollarna i cirka en minut och vänd dem så att de får färg runt om. Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker. Fyll dom om du vill med tex vaniljkräm eller nutella

 2. Annika skriver:

  Munkar ja det är fasen gott. För gott. Hittade en variant med vaniljfyllning som jag drömmer om ibland.

 3. Linda skriver:

  Jag älskar munk! Särskilt när man går på marknader och kan köpa en hel påse med nygjorda. Sen brukar det sluta med att jag äter så många så jag får ont i magen, men tydligen tycker jag att det är värt det eftersom det hänt flera gånger 😀 Kan liksom inte låta bli den där munken. Kram

 4. Petra skriver:

  Nej, jag gillar inte heller munkar eller donuts. Tänker att det är tur att man inte gillar allt onyttigt 😊 men de matchande tröjan fint.

 5. ÅsaS skriver:

  Åh, jag har godaste munkreceptet! Fick det från svärmor för ett antal år sedan. Såna där sockermunkar från Finland. Jag har själv inte bakat dem, men maken har, då han är största munkfantasten i familjen.

  1 l vatten, 40gr
  2 ägg
  1 dl socker
  2 tsk salt
  2 msk kardemumma

  Blanda nästan 2 kg mjöl med 2 torrjäst
  Blanda i ca 1/2 dl olja i degen

  Rulla längder som du nyper ihop till en ring. Fritera i rapsolja till ljusbrun färg. Doppa i strösocker. Ät och njut! Godast nybakade eller ljumma. Går bra att frysa.

  1. Unni skriver:

   Ååååå, finska sockermunkar 😭. Är ingen fantast av bakverk men dessa saknar jag så, farmor bakade världens godaste

   1. ÅsaS skriver:

    Dessa är sååå mycket godare än de som finns i butikerna. Jag dom inte är något större fan av munkar äter gärna dessa, och tycker t o m att det är GOTT!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..