Trifle med banan och kola

DSC_6924

Hej hej

Betydligt piggare bloggerska i dag. Riktigt studsade upp efter en natts god sömn (hujeadmig att man ens fungerade som fallfärdigttrött-småbarnsmamma på den tiden man knappt sov en timme i sträck!) och bakade en rulltårta medan barnen åt frukost, lämnade dem i skolan och storhandlade och sen dess har jag lagat mat och bakat hela dan.

Jag gör ofta en trifle på rester av gammal sockerkaka eller muffins som börjar bli torra och trista. Man kan droppa på lite likör, dessertvin eller äppeljuice, ta något ni gillar. Och sen kan man blanda med nästan vad som helst. Här har jag tagit resterna på äppelmuffinsen (som ni tyckte såg så porriga ut haha!) men det funkar fint på vanliga/plain också.

Trifle med banan och kola
1 st

1 muffins/sockerkaka
en skvätt portvin eller äppeljuice
ca 1 dl vispad grädde
kakao
1/2 banan
2-3 msk karamelliserad mjölk

Bryt bitar av kakan och lägg i botten på ett glas. Droppa över lite marsalavin eller äppeljuice. Klicka på lite av den karamelliserade mjölken (kolakräm) och lägg på några skivor banan och en klick grädde. Lägg på lit mer sockerkaka/muffins och droppa på vin/juice osv.. Avsluta med ett lager grädde och sikta över kakao. Låt stå i kylen och dra till sig  ett par timmar innan servering.

DSC_6847
DSC_6858
DSC_6855
DSC_6867
DSC_6862
DSC_6881

Nu ska jag återgå till köket, timern ringer.

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..