Världens enklaste kaka? Tuppkaka!

DSC_7109

Hej hej!

Vaknade till ett vitt täcka på marken. Aprilväder! I helgen/nästa v ska det bli 16 grader varmt. Nästan roligt när det svänger så 😉

Blev sugna på något snabbakat häromkvällen och gjorde en Tuppkaka. Tuppkaka verkar kunna vara lite alla möjliga saker men det här är den man rör i hop utan smör i smeten, hyvlar smör ovanpå och gräddar den så den får lite frasig yta. Smaksatte den med lite bittermandelolja (då påminner smaken om en mazarinkaka!) men annars är det gott att ha kardemumma i smeten eller strö över mandelspån.

DSC_7112

Tuppkaka

mjöl 3 dl
socker 3 dl
ägg 3 st
kallt smör 50 g
valfri smaksättning

Vispa samman socker och ägg fluffigt. Rör ner ev smaksättning och mjölet försiktigt och häll smeten i en form (22-24 cm) med bakpapper i botten. Hyvla över smöret. Grädda kakan i 200 c ca 12-15 min. (den ska vara lite kladdig i mitten). Låt svalna, pudra över lite florsocker och servera med vispad grädde eller glass till.

DSC_7088
DSC_7093
DSC_7110

KRAM

 1. Carin skriver:

  Hej!
  Kan du inte köra EFIT snart? Så trevligt o följa med en hel dag. Kram

  1. Kul att du gillar, det kommer absolut fler framöver! Kram

 2. Amie skriver:

  Hej

  Den kakan brukar jag göra men ha i antingen ett paket frysta hallon eller ett paket frysta blåbär i smeten (Man strör på bären på smeten och därefter hyvlar man på smöret) Tillsammans med glass får man världens godaste paj/dessertkaka 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..