Långkokta kotletter

 

DSC_6273

Hej hej

Hoppas ni njuter av härligt helgväder ni med!

Kikar in med ett mattips, något till söndagsmiddag kanske?

Långkokta kotletter älskar jag. De blir så möra så de bara rasar i sär! Går fint att göra i gryta på spisen men denna gång gjorde jag mina i min crock pot så de skötte sig själva medan jag inte vara hemma. Kom hem till färdig middag 🙂

Långkokta kotletter med gräddsås

ca 4-6 kotletter
1 morot
1 gul eller röd lök
1 lagerblad
salt & peppar
vatten
1 kalvbuljongtärning
2 d grädde
1 dl creme friache
soja
salt & peppar
socker

Salta och peppra kotletterna och bryn dem på bägge sidor i en rymlig stekpanna. Skär lök och morot och lägg i pannan eller crockpoten tillsammans med köttet. Täck med vatten. Smula ner buljongtärningen och lägg i lagerbladet. Låt småputtra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit så mört så det nästan faller i sär, eller ställ crockpoten på låg värme ca 7 h.

DSC_6263
DSC_6266
DSC_6267
DSC_6269
DSC_6271

Ta upp köttet och sila av såsen. Låt den reducera i en kastrull. Vispa ner grädde, creme fraiche, soja (efter smak, ca 1 msk) salt & peppar. Runda av med en gnutta socker. Lägg i kotletterna igen och låt puttra ett par minuter utan lock så såsen kokar i hop och tjocknar. Servera med kokt potatis och gelé. Yuuuumi så gott det är!

DSC_6282

kotl

KRAM

 1. Provade att göra denna när vi var i fjällen. Supergott och uppskattat av både barn och vuxna!

 2. Roland skriver:

  Alla slowcookers kan inte hålla fritt vald temperatur fritt valt antal timmar. Fann till sist en – Emerio SC-110627 (det finns kanske fler, försökte med Hamilton Beach, som kan hålla en temperatur via nålen, men du måste själv hålla elen på och av på den avlästa fritt önskade temperaturen, knöligt med möjligt).

 3. Ser verkligen underbart gott ut! Jag har en precis likadan crockpot och vi har använt den flitigt, men långkokta kotletter har vi ännu inte lagat i den, kanske dags att prova nu.
  Kramar

 4. Helen skriver:

  Tips till blogginlägg: best of Örebro! Vad gör två BFF’s som ska ses där en weekend och catcha up allt som hänt sen sist och samtidigt göra och se massa roligt och äta och dricka gott (gärna vegetariskt)!

 5. Sofie skriver:

  Hej! Vet att du hade en KitchPro Epicuré Sous Vide (från Coolstuff) för något år sedan, undrar bara om du fortfarande använder den och om du isåfall är nöjd, eller om du skaffat någon annan sous vide-produkt? Kom att tänka på den när du skrev detta inlägget om Crock pot och var tvungen att googla upp ditt gamla inlägg om sous vide, blivit såå nyfiken på att testa detta eftersom jag är totalt värdelös på att tillaga saftigt kött 🙂 Kram och tack för all inspiration!

  1. Vi var kvar samma, inte använt den på ett tag men blir mest under grillsäsongen så snart så! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..