Sötaste äggen till buffén – Äggmöss!

 

DSC_7214

Hej hej

Sista dagen i backen, nu sitter vi här i underställ och väntar på fler grannar och pizza. Nästan som hemma. I kväll blir det kortspel, bartömning och framförallt snacks och godistömning 🙂 Hemfärd till värmen i Örebro i morn men vädret i Sälen har ju varit grymt det med. Så kul att barnen älskat att åka (första gången de stod på skidor), lärde sig snabbt och har susat upp och ner. Trodde jag aldrig, räknade med gnäll över pjäxor och frustration så jag hade laddat med mitt bästa tålamod men det behövdes ju inte 🙂

DSC_7222

Påsken är ju inte över än, i morn blir det nog lite påskmat och en påsktårta jag påbörjat hemma och lediga på tisdag är vi också. Hittade ett kul sätt att servera ägghalvor på pinterest. Klockrent på påskbuffén men funkar ju på vilken buffé eller brunch som helst.

DSC_7232

Äggmöss
6 st

3 kokta ägg
rädisor
3 strån gräslök
12 svartpepparkorn
sallad
ca 12 bitar hård ost

Bryt lite fina blad och lägg på en tallrik. Koka äggen och låt kallna. Skala, halvera och lägg på ett fat. Skiva rädisor och stick dit som öron. Klipp gräslök i lago längd och sätt fast som svans. Tryck dit pepparkorn som ögen (detta var lite svårt så nästa gång målar jag nog med kakao + vatten som målarfärg). Skör ost i bitar och lägg i mitten.

DSC_7228
DSC_7219

Missade veckomatsedeln i morse, lite dagvill här och hängde på låset när backarna öppnade så vi skulle hinna åka lite innan det blev för uppkört. Åt lunch uppe i Lyktan (gigantisk wienerschnitzel, vet inte riktigt hur jag ska få i mig en pizza snart) och hade ett grymt sista åk så vi lämnar Sälen med mersmak hela familjen.

Önskar er en fin kväll!

KRAM

  1. Krista skriver:

    Kanske nejlikor, såna man trycker in i julapelsiner, kan funka också.

  2. Var bodde ni? Vi var i Sälen v. 2 och bodde i en jättefin lägenhet, dock en liten bit ifrån backarna. Ser jättehärligt ut på dina bilder…dock föredrar vi att åka tidigare på året. Nu vill jag inte ha snö. Men det är ju en smaksak, tur att vi är olika 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..