ANNONS

Jordgubb – & gnocchisallad

/
IMG_5991

Hej hej

Tidigare i veckan var vi hem till Pauline på veckans tjejmiddag och blev bjudna på en sååå fräsch och god sommarrätt som ni måste testa! Älskar såna här rätter som man serverar på ett stort fat, så snyggt. (recept från dietistensval) Rätten är vegetarisk och kan serveras som den är eller lägg till valfria grillspett. Pauline serverade kycklingspett till.

Jordgubb – & gnocchisallad
4 port

600 g färsk gnocchi
1-2 pkt halloumi
ca 300 g bladspenat
1 l jordgubbar
2 msk solroskärnor

honungsdressing:
3 msk olja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt
peppar

Rosta solroskärnorna i en torr panna. Koka gnocchi i saltat vatten, när de flyter är de klara. Stek dem sedan i stekpanna med en klick smör så de får lite färg. Skiva halloumin och stek gyllene. Gör dressingen genom att vispa samman olja, balsamvinäger, honung, salt & peppar. Varva bladspenat med skivade jordgubbar, gnocchi och halloumi på ett stort fat. Ringla över dressingen och strö på solrosfröna.

IMG_5992
IMG_5996
IMG_6002

Riktig sommarmat!

Vaknade till regnblöt mark i morse, välbehövligt på många sätt just nu! Nyser fortfarande i ett så får väl se om det lugnar ner sig på pollenfronten..

Önskar en fin start på dagen!

KRAM

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00