Freeeeedag it is!

 

IMG_6826

Heeej!

Fredagspeppen kommer här. Är på så stråååålande fredagshumör nämligen! Nyss hemkommen från ett pass CX och inköp av helgblommor. 12 grader, sol OCH snöfall ute, är det inte aprilväder så säg!

IMG_6844

Huset är skinande rent (städhjälp varannan fredag) och jag har fyllt skålarna med fredagsgottis. I vinkylen ligger en flaska vitt av min senaste favorit på kylning, kylskåpet är fullt med skaldjur (och tacos) och på spisen kokar just nu en rabarbersirap till kvällens fredagsdrink. Tilltugg förberedde jag i morse.

IMG_6832

DSC_8086

Spännande, har inte provsmakat än 🙂 Ser ni vad det är??

Rababersirapen gjorde jag så här:

Rabarbersirap

300 g rabarber
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vatten

Skär rabarbern i bitar och lägg allt i en kastrull. Koka upp och låt småputtra ca 10 min tills rabarbern kokat sönder. Mosa den ordentligt i en sil och låt rinna av. (Tillsätt lite röd karamellfärg om det inte blev så röd). Ställ kallt tills den ska användas. God i så mycket! (som tex denna drink, men i kväll ska det bli en annan!)

IMG_6834
IMG_6837
IMG_6838
IMG_6839

Går runt med blommorna och vet inte riktigt i vilken vas eller vilket bord de ska hamna på. Hur härlig färg??

IMG_6851
IMG_6857

Småttisarna landade i soffan och plundrade godisskålen för en stund sen men nu är Sebbe ute och leker med kompisar och jag och Ollie tänkte se en film eller serie medan vi väntar på Micke. Har ni något tips som passar oss båda? (Olivia 11 år, jag 42 men ung i sinnet haha 😉 Vi älskar tex Jane the Virgin (väntar ivrigt på avsnitt 7 säsong 5, det är sååå spännande – och hjärtskärande – just nu.)

IMG_6867
IMG_6840

Min orkidé går bananas i gult och gör mig glad!

IMG_6842

Inte min smak på godis, alls. Min påse såg helt annorlunda ut och gick mest i svart, men den har jag gömt undan 😉

Desserten i kväll blir ett stort fat exotiska frukter. Köpte en sån där knallrosa drakfrukt, minns inte om jag smakat det förut? Är det gott eller bara snyggt?

Häpp, nu ska jag hoppa ur träningskläderna, ta en dusch och fredags-fixa mig. Med det menar jag antagligen hoppa i några sköna mjukiskläder och sätta upp håret i en knut 😉 Sen ska jag duka lite fint, det om nåt är ju helgfeelings, korka upp lite bubbel och slänga mig i soffan. (Tipsa gärna som sagt om nåt vi kan se).

Hoppas ni har en riktigt härlig fredag och mår bra (är så tyst från er ;)!

KRAM på er!

 1. Vart kan man hitta senaste säsongen av jane? Har letat som en TOK! Och är galen i den serien 🙂

 2. Så fin blogg med alla härliga inlägg. Måste bara fråga var du köpt den fina koftan? Måste ha:)

  1. Tack rara! Den är från Lindex. kram

 3. Vart någonstans har du hittat nya säsongen av Jane the virgin? 😱
  Hittar inte…

  Kram!

 4. OC, Dawsons Creek, One Tree Hill, Sjunde Himlen, Everwood, Eagles (SVT play).

 5. Igår kom jag hem sent från jobbet men gjorde en fläskfilégryta som serverades med klyftpotatis. Öppnade en flaska vitt, Lynx (favvo både som rött och vitt) och började titta på de nya avsnitten av Game of thrones (vi började titta om från början innan sista säsongen släpptes). I dag blåser det kallt ute så det får bli lite hemmafix. Barnen som är 17 år och 18 år är sällan hemma så det är bara jag och gubben som ska äta något i dag – funderar på att prova nya Sibylla i Askersund. En bit att åka men skönt att åka en sväng kanske. 🙂

  1. GOT är sååå spännande nu, vänta bara tills du ser veckans avsnitt, satt med hjärtklappning! Hoppas ni hittar nåt gott i dag, sibylla är alltid trevligt. Här blev det korv och bröd till lunch 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..