Potatisflarn med vitlök

DSC_8123

Hej hej

Solig morgon piggar upp lite. Och era rara kommentarer. Klart man inte alltid är på topp.

Gjorde ett potatisflarn som tillbehör till soppan häromdan. Gott och matigt att ha till en soppa eller som tilltugg till kräftskivan eller på buffén. Smidigt med färdig smördeg, jag gör i princip aldrig egen utan använder färdig på rulle.

DSC_8080

Potatisflarn med vitlök

1 rulle färsk smördeg
3 stora potatisar
1 vitlök solo, skivad
flingsalt
lite olivolja
ägg till pensling

Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Skala och skiva potatisarna tunt. Lägg dem i en skål med skivad vitlök, ringla lite olja över och blanda väl. Sprid ut potatisen på smördegsarket men spar en bit runt om. Denna viks sedan in och penslas med uppvispat ägg. Strö över flingsalt och grädda flarnet i 200 C ca 20-30 min tills potatisen är färdig och smördegen fått fin färg. Låt svalna och skär upp i bitar/stänger. (jag gjorde bara en halv sats här om ni tycker den ser liten ut :))

DSC_8069
DSC_8070
DSC_8072
DSC_8081
DSC_8121
DSC_8129

Så urtråkiga punkter på min jobblista i dag (pappersarbete, kvitton zzz) så jag måste nog ta och baka något gott för att pigga upp denna dag. Men vad? Säg den goooodaste mjuka kaka ni vet!!

KRAM

LOADING..