ANNONS

Poké bowl

/

DSC_7855

Hej hej

Inte hunnit öppna datorn på hela helgen, ovanligt för att vara jag. Sorry för det men det har varit mer fullt upp än vanligt. Får berätta mer om helgen senare men ligger nerbäddad under ett täcke i soffan nu och försöker få upp värmen (kikat på Sebbes fotbollsmatcher i icke-majvänligt-väder och frös så vi hackade tänder) med en gigantisk portion pasta i magen och riktigt känner hur ögonen  håller på falla ihop så det får bli ett annat tips så länge som jag redan förberett och vi åt häromdan.

Det här är så himla fräscht och gott. Fick detta hemma hos min granne Jossan en gång. Fint att bjuda på, varsin skål fylld med godsaker. Smaken på dressingen är pricken över i:et!

DSC_7852

Pokébowl med kyckling
2 port

250 gram kycklinglårfilé
1/2 mango
1 dl frysta gröna sojabönor
1 dl finriven rödkål
1/2 avokado
15 gram babyspenat
2 port kokt ris

Marinad/sås:
1 tsk finriven färsk ingefära
1 klyfta vitlök, pressad
2 msk matolja
1/2 tsk Sriracha chilisås
1 tsk risvinäger
1/2 tsk fisksås
4 msk ljus japansk soja
2 salladslökar, finstrimlade
1/2 tsk sesamolja

Blanda marinaden eller såsen av finriven ingefära, pressad vitlök, olja, chili, vinäger, soja, sesamolja och fint strimlad salladslök i en skål. Skär kycklingen i grova tuggvänliga bitar. Lägg i en skål och tillsätt hälften av marinaden. Spara resten av marinaden till senare. Blanda runt kycklingen och låt stå i 10 minuter minst eller längre i kylen. Hit kan du förbereda.

Börja koka ris. Koka de gröna sojabönorna i lite vatten i 3 minuter – häll av. Skär upp grönsaker. Skala och skär mango i tärningar ca 2×2 cm. Riv eller strimla rödkål fint. Dela, kärna ur och skär avokado i skivor. Skölj spenat och låt rinna av.

Ta upp kycklingen ur marinaden. Bryn kycklingbitarna runt om i en grillpanna eller stekpanna. Salta och peppra dem under tiden. Låt dem steka klart 10 minuter på lägsta värme (alt på låg värme i ugnen).

När du har kokt ris, marinad/sås, grönsaker, frukt och kyckling förberett är det bara att lägga upp – riset i botten/mitten och sedan arrangerar du grönsaker och frukt samt kyckling som du vill runtom. Skeda över några tsk av marinaden/såsen.

DSC_7856
DSC_7863

Jossan hade även en chilimajonnäs till som var grym. Gjord på Hellmanns majonnäs som blandades med hackad chili och vitlök som frästs i olivolja, lite sambal oelek och lime. Mums!

Nä nu har jag nickat till flera gånger medan jag skrivit detta. Ska unna mig en liiten efterniddagslur tror jag 😉

KRAM

6
47

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00