ANNONS

Fusk-focaccia (världens enklaste!)

/

IMG_6711

Hej hej

Uppe tidigt och jobbar jag och min praoelev. I dag ska hon bla baka munkar (!), göra en daimpannacotta och fixa middag – allt efter hennes planering. Spännande 🙂

Fick ett läsartips (tack!) om att testa att göra focaccia på färdig pizzadeg så det provade jag när vi hade grillknytis häromdan. Och såå gott det var. Och så enkelt så det var löjligt. Ingen som kunde gissa det var gjort på färdig deg och krävde max 5 min arbetsinsats.

IMG_6770

Så här gjorde jag min:

Fusk-focaccia

1 st pizzadeg XXL
olivolja
svarta oliver
flingsalt
torkad timjan
torkad rosmarin
färsk rosmarin

Ta fram degen så den blir rumstempererad. Klä en form (ca 20 x 30 cm) med bakpapper. Ringla lite olja på. Vik pizzadegen dubbel så den får plats i formen och lägg i den. Tryck ner små fördjupningar över degen och stoppa ner olivier i några. Ringla öve lite olja och strö över salt och kryddor. Stick ner lite färsk rosmarin. Grädda i 225 C ca 20-30 min tills brödet blivit fluffigt och fått fin färg.

DSC_7956
DSC_7958
DSC_7960
DSC_7963
DSC_7965
DSC_7975
DSC_7976

Hit kan förberedas och värm sedan på brödet lite i ugnen eller grillen innan det ska serveras så smakar det som nybakat. Gör några goda såser som tzatziki och fetostdipp eller tapenad att doppa brödet i. SÅÅ så gott!

KRAM

7
63

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00