Fusk-focaccia (världens enklaste!)

IMG_6711

Hej hej

Uppe tidigt och jobbar jag och min praoelev. I dag ska hon bla baka munkar (!), göra en daimpannacotta och fixa middag – allt efter hennes planering. Spännande 🙂

Fick ett läsartips (tack!) om att testa att göra focaccia på färdig pizzadeg så det provade jag när vi hade grillknytis häromdan. Och såå gott det var. Och så enkelt så det var löjligt. Ingen som kunde gissa det var gjort på färdig deg och krävde max 5 min arbetsinsats.

IMG_6770

Så här gjorde jag min:

Fusk-focaccia

1 st pizzadeg XXL
olivolja
svarta oliver
flingsalt
torkad timjan
torkad rosmarin
färsk rosmarin

Ta fram degen så den blir rumstempererad. Klä en form (ca 20 x 30 cm) med bakpapper. Ringla lite olja på. Vik pizzadegen dubbel så den får plats i formen och lägg i den. Tryck ner små fördjupningar över degen och stoppa ner olivier i några. Ringla öve lite olja och strö över salt och kryddor. Stick ner lite färsk rosmarin. Grädda i 225 C ca 20-30 min tills brödet blivit fluffigt och fått fin färg.

DSC_7956
DSC_7958
DSC_7960
DSC_7963
DSC_7965
DSC_7975
DSC_7976

Hit kan förberedas och värm sedan på brödet lite i ugnen eller grillen innan det ska serveras så smakar det som nybakat. Gör några goda såser som tzatziki och fetostdipp eller tapenad att doppa brödet i. SÅÅ så gott!

KRAM

  1. Testade detta och det var seriöst hur gott som helst! Perfekt för mig som inte har något tålamod med bakning. Kommer göra ett sånt här bröd en gång i veckan från och med nu. Mums!

    1. Haha vilket härligt betyg!! Kul! Kram

  2. Anna skriver:

    tips att sätta ner i degen: vitlöksklyftor, halvor av körsbärstomater, (och rosmarin+flingsalt)

  3. Kul att du gillade det 😍👏

  4. Vilket bra tips! Ska prova i helgen. Tänkte ha varmrökt lax och testa din sås med creme fraiche och hjortronsylt till. Vilken fetthalt på creme fraichen rekommenderar du? Vad brukar du ha för tillbehör? Tack för en härlig blogg med en massa inspiration och bra recept. har provat många av dem.Kram Charlotte

    1. Åh vad gott!! Ta den fetaste, alltid godast 🙂 Till är gott med potatisgratäng eller pressad potatis och en god sallad. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..