ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grillade chiliräkor (måste testas!!)

/

Hej hej

Provar lite nya grejer att grilla förutom kött och en av de godaste hittills är dessa chilimarinerade räkorna! Går bra att värma/grilla i ugn eller stekpanna också om man inte har tillgång till grill (eller grillväder) och avnjutes sedna med ett gott bröd och aioli. Ahhh så goooott! En ny favvo.

Grillade chiliräkor
ca 4 port

1 kg frysta räkor
1 vitlök solo
1 röd chili
2-3 msk olivolja
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 citron
flingsalt

Tina räkorna. Häll av eventuell vätska och lägg dem i en skål. Skiva vitlök och chili och blanda ner tillsammans med olja, pressad citron, finklippt persilja och flingsalt. Låt stå och dra minst 1 timme i kylen, gärna över dagen. Häll upp dem i en grillkorg (eller stekpanna) och ställ på grillen. Rör om då och då.

Serverade DETTA busenkla bröd till. Testa detta hörni! SÅ gott!

KRAM

17
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00