Tacosnurror

 

DSC_7875

Hej hej

Har ni tacofärs över ibland? Då kan man göra små goda tilltugg i form av tacosnurror!

Tacosnurror

1 ark smördeg på rulle
ca 100 g tacofärs
ca 100 g phildelphiaost
1 dl riven ost
salt & peppar

Rulla ut smördegsarket och bred på philadelphia. Smula över tacofärsen, strö över riven ost och salta och peppra. Rulla ihop som en rulltårta och skär i skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och gratinera i ugnen, 200 C ca 10 min tills de fått fin färg.

DSC_7846
DSC_7847
DSC_7872

Servera gärna tomatsalsa till att doppa dem i eller ringla lite chilimajonnäs på.

Doftar underbart här hemma, både av kakan i ugnen och nytvättade lakan över hela huset. Sol och blå himmel ute, som balsam för själen även om man är inomhus. Det blir kaffepaus på terassen lite senare.

Ser fram emot i dag: provsmaka kakan i solen. Se ett sprillans nytt avsnitt Jane the virgin med Olivia. Heja på Sverige i Eurovision i kväll med ostar & chark. Krypa ner i renbäddade sängar (och nya lakan!) allihopa.

Men först lite roliga samarbeten att rodda med och saker att provbaka/laga. Har bara planerat in KUL jobbsaker i dag.

KRAM

 1. Måste tipsa om cowboysoppa, på tal om tacofärsrester!

  Fräs på resterna av tacofärsen igen tillsammans med vitlök och tomatpuré, ha sen i tärnad potatis och morot, ha på vatten och nån buljongtärning, smaka av med salt o sambaolek, toppa med gräddfil i tallriken!
  Mina barn gillar faktiskt detta🤪

 2. Cissi skriver:

  Jag tittar också på Jane the Virgin men har inte hittat var man kan kika på säsong 5. Har kika på de tidigare säsongerna på Netflix. Var streamar du serien från? Vill så gärna se. Säsong 4 slutade onekligen för spännande.

 3. Mums så gott det ser ut! Låter som en skön torsdag. Tänkte ochså kika på eurovision ikväll med äldsta dottern, och poppa en stor skål med popcorn till.
  Kram

 4. Tack för tipset! Detta brukar vi göra till middag ibland, istället för vanliga fredagstacon:-). Man gör på samma sätt men med mer tacofärs (ca 250g) och så lägger man även på krossade nachochips och majs. Och istället för philadelphiaosten börjar man med att underst bre ett lager av Creme Bonjour med Tacosmak. Supergott! Serveras med tex salsa, vitlökssås/guaccamole och en sallad!

  1. Vad gott det lät, det provar jag nästa gång! Tack för tips. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..