Freeeedagsdrinken

DSC_8431

Godmorgon soliga härliga efterlängtade freeeeedag!

Den här fredagen är efterlängtad på så många vis! Kanonväder dessutom, kan inte bli bättre. Det får bli fredagsdrink i solen lite senare. Hann inte utanför dörren i går tyvärr så i dag är det jag som ska njuta av solstrålar och en ledig eftermiddag. Och sällskap av min man <3 I dag är äntligen ett långt projekt klart som gjort att han jobbat jämt, knappt sett honom på veckor, eller rent av månader.

Tänkte tipsa er om en supergod supersomrig drink jag fick tips om av en läsare (tack Ulrika). Smakar ungefär som en pinacolada men lite roligare och utan rom. Den behöver några timmar i frysen så hinner ni inte förbereda den under dagen så gör den och låt stå över natten så har ni lördagsdrinken till Eurovision klar istället!

Receptet räcker till många, går bra att halvera.

DSC_8344

Gunnels sommardrink

75 cl vodka
2 paket juice, koncentrerad ananas/apelsin
1 burk kokosmjölk
1 flaska sprite eller fruktsoda
1 st Citron

Blanda ingredienserna (utom läsken) och frys in i en stor plastburk.

Skopa glasskulor och lägg i glasen. Fyll på med läsk. Servera och låt gästerna röra om i drinken så glassen blandar sig med läsken och blir som en slush.

DSC_8346
DSC_8420
DSC_8422
DSC_8429

Inga middagsplaner än, lite sugen på de grillade räkorna men de har vi ätit ett par helger i rad nu så kanske dags att variera sig lite. Vad äter ni i kväll?? Dela gärna med er, behöver inspo!

Önskar er en riktigt fin start på dagen!

KRAM

  1. Mojjan skriver:

    Ah, den där drinken har vi gjort under flera somrar. Helt gudomligt god! 😀

  2. Kycklingkebabrulle! Gjord med libabröd 🤤

  3. Gjorde ditt recept på falsk moussaka igår, gjorde dubbel sats så det blev kvällens middag idag oxå. Nästan godare dagen efter 😊.

  4. Fisksoppa från Fisk i hallen, lite räkor, aioli och surdegsbröd på 8-åringens begäran (och nej, vi vuxna klagar inte 😝)

  5. Det får bli grillad miso-lax i helgen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..