ANNONS
Integritet på Tailsweep

Saftig rabarbersockerkaka

/

Godmorgon

I dag ska det bli stråååålande väder här i Örebro. Sista rycket innan 7 dagars ihållande regn verkar det som så jag flyttar ut kontoret strax och tänker jobba från altanen så mycket jag kan. Fördelen med att jobba hemifrån. På härligt humör i dag och så tacksam för allt jag har och framförallt hälsan. Man tar så mycket förgivet ibland och gnäller över det ena eller det andra (och på andra) när man egentligen borde glädjas över allt man kan.

Svängde ihop en somrig sockerkaka med rabarber i. Detta recept blir sååå saftigt och gott. Blev så sugen när ni var många som skrev att den godaste mjuka kakan ni vet är nygräddad sockerkaka. Hm är det verkligen så gott tänkte jag? Bakade denna och provsmakade en bit när den var varm och jaaaa nybakad sockerkaka är ju faktiskt galet gott!

Saftig rabarbersockerkaka

3 ägg
2 dl socker
150 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1/2 dl mjölk (3 %)
rabarber (ca 200 g)
florsocker (till garnering)

Vispa samman ägg och strösocker riktigt pösigt. Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma.

Vispa ner smöret i äggsmeten och rör sen ner mjölblandningen och mjölken. Blanda varsamt och rör tillsist ner rabarber i små bitar.

Häll smeten i bröad form och grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 C, ca i 35–40 min. Känn med sticka så kakan är klar. Låt den svalna något och sikta över florsocker. Servera gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljvisp. Sååå gott och somrigt!

Det är snart sommarlov, kan ni fatta vad fort våren gick? Efter denna vecka är det bara 3 (halva dessutom) veckor kvar till sommarlovet. Vad har ni för planer för sommaren? Någon resa eller semesternöjen inplanerat? En sommarstuga som lockar, kanske en roadtrip i Sverige, nån solsemester inbokad att längta till eller sköna lata dagar i hängmattan som hägrar eller jobbar ni hela sommaren och spar semestern till något annat? Så roligt att höra om, dela gärna med er.

Vi som brukar ha sommaren planerad och ofta en resa inbokad någonstans har faktiskt ingenting planerat i år av olika orsaker. Måla staketet på takterassen och rensa maskrosor är det enda som står på agendan so far 😉

Ha en riktigt härlig start på denna onsdag nu. Njut dagen!

KRAM

18

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00