ANNONS

Ett besök på Korvbrödsbagarn och en nyhet i brödhyllan

/

I samarbete med Korvbrödsbagarn

IMG_7068

Hej hej

Nu har jag ett så himla kul samarbete att presentera, nämligen med Korvbrödsbagarn och deras nyhet Potato Burger bun. Det finns nog inte en örebroare som inte känner till Korvbrödsbagarn då det kommer just härifrån och är en sån byggnad man sett under hela sin uppväxt och har en historia med på något vis. Det gäller nog fler än örebroarna, vem har inte haft korvbröden på sina barnkalas eller utflykter som liten och fortfarande fyller på med i frysen?

Senaste nyheten i sortimentet och anledningen till att jag var inbjuden på ett studiebesök är en sk potato bun. Har ni testat sådant bröd? Väldigt populärt i USA framförallt, tror vi åt potatobuns på nästan varje hamburgare i New York och det är alltså fluffiga luftiga fjäderlätta bröd som inte tar över smaken utan bara höjer burgaren till det lilla extra. NU finns detta bröd i Korvbrödsbagarns sortiment ute i butikerna och det måste ni bara testa!

IMG_7127

Produktutvecklaren Davor Zidaric tog oss med på en tur i bageriet, det är han som tar fram produkterna och utvecklar nya idéer som ni förhoppningsvis kan äta någonstans sen. Korvbrödsbagarn gör ju faktiskt såå mycket mer än klassiska korvbröd och det är det kanske inte så många som vet?

Tyvärr är det fotoförbud i själva bageriet (innan jag klev i min snygga skyddsdräkt och hätta var jag klädd i randigt – resten får ni föreställa er :)) men jag kan meddela att det var såå kul att se hela processen från degklumparna till små perfekt rullade korvbröd som paketerades i påsar likt jultomtens verkstad. Sånt här är ju så himla kul och fascinerande att se, inget man tänker på när man grabbar den där påsen i affären men det ligger ju en lång process i många steg bakom och när man sett den så känns det ju ännu roligare att äta. Älskar att veta hur saker framställs och vad som finns i. Som tex det faktum att alla deras produkter är helt veganska – det förekommer varken ägg, mjölk eller nötter i. Eller konserveringsmedel!

IMG_7075

Deras hamburgerbröd finns i många hamburgerekedjors sortiment och hos otaliga restauranger. Som de populära friscobröden tex, de känner ni nog till? (De används ju tex på MAX).

IMG_7073
IMG_7077

Efter rundturen slog vi oss ner i provköket och bjöds på två olika burgare till lunch.

IMG_7085
IMG_7088
IMG_7098

Först ut en vegetariskt burgare med friterad halloumi, dressing, picklade rödlök, rostad lök, avokado och sriracha. Så gott! 

Tips, rosta bröden på insidan innan montering så både smakar de extra gott och suger inte upp stekfett och dressing.

IMG_7111
IMG_7117
IMG_7122

Och sen en klassisk högrevsburgare med ost, saltgurka, majonnäs och grönsaker i potato buns. Mmm! En riktigt god hamburgare är svårslaget!

Ni kommer få se mer av dessa bröd här framöver men blir ni nyfikna att testa så finns de alltså i butik redan nu!

Lite rolig historia: Innan Korvbrödsbagarn startades så såldes oftast korv som korv-med-papper och inte med bröd i korvkioskerna och det sägs att grundarna Henry Johansson och Roland Öhman (som då hade ett klassiskt konditori) gick runt till korvkioskerna och försökte beställa korv med bröd just för att skapa intresset och efterfrågan och lite senare besökte de samma korvkiosker och erbjöd dem att köpa korvbröd från sitt konditori 🙂 Efterfrågan växte och beställningarna strömmade in så tillslut startade de ett specialbageri för just korvbröd, Korvbrödsbagarn. Och sen dess har det bara gått framåt!

KRAM

7
66

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00