After Eight-bakelser

DSC_8405

 

Hej hej

Blåsig kristihimmelfärd här. Vårt område har alltid loppis denna dag men i år hann vi inte med och rodda, tog istället en promenad och kikade på de andra iklädd vinterkappa. Brrr.

Sugna på nåt litet gott efter maten till kaffet? Jag älskar After eight och all mintchoklad egentligen. Dessa små bakelser är i perfekt size efter en middag. Fick tips av min bästis Linda som bjudit på dessa (recept från ica, men både hon och flera som recenserat tyckte moussen i receptet blev för hård så jag fyllde dem med min vanliga chokladmousse jag brukar göra). Både snyggt och gott, dessa svänger ni enkelt ihop till i kväll redan.

DSC_8403

After Eight-bakelser
4 port

16 bitar after eight
smält choklad (att limma after eight lådor med)

100 g mörk choklad
2 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde

Sätt ihop 4 After Eight-plattor (per portion) med smält choklad till små lådor. Låt stelna i kylen.

DSC_8393
DSC_8394

Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner lite av den lättvispade grädden i chokladmsten och blanda ordentligt. Tillsätt resterande grädde och rör om tills allt är blandat. Fyll en sprits med moussen och fördela i formarna. Ställ kallt. Garnera med myntablad och pudra över lite florsocker vid servering.

DSC_8395
DSC_8396
DSC_8398
DSC_8416
DSC_8484

Den perfekta lilla munsbiten!

KRAM

 1. Hej, tack för alla fina recept.
  Har en fråga ang chokladmoussen, kan man göra den dagen innan och ha den i spritspåsen tills dagen efter?
  Gott Slut och Gott Nytt År

  1. Nej då stelnar den i påsen! Kram

 2. Helen skriver:

  Bara 4 After Eight per person? Du sätter alltså ingen botten? Hur fungerar det att ta om man satt alla på ett stort fat, far inte moussen ut i botten när man lyfter på dem?

  1. Nej ingen botten, moussen blir ganska stel så den åker inte ut 🙂 kram

 3. Åå vilka söta skålar/ fat att ställa dom på!! Vart är dom ifrån? // Lotta

 4. Vilket bra tips med lådor av after eight. Det ska jag testa till nästa veckas invigningsfest av min syateljé.

 5. Helen skriver:

  Ser ljuvligt ut!
  Jag undrar om moussen blir lagom till fyra portioner eller om det blir över?
  Jag tänker om jag ska göra 16 stycken om det räcker att dubbla själva mousse-smeten?
  Jag undrar också hur långt innan jag kan förbereda dem?

  1. Moussen räcker minst till 6! Jag gjorde dem på morgonen men kan säkert göras dagen innan om man vill. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..