ANNONS

Pepparkakscacepops

/

DSC_8895

Hej hej

Sliter mitt hår här med teknikstrul. Gah!! Upptäckte att min mail victoria@matplatsen.net inte fungerat sen 29/5 så har ni mailat mig sen dess och inte kommer fram så vet ni varför. (Har den och en annan mailadress kopplade till samma outlook-konto men försök annars på fb eller insta dm om det är nåt brådskande). I såna här situationer önskar man att man satt på ett kontor med en support att kila över till. Nåväl slut på gnäll för stunden : )

Har ni ätit cakepops? Så himla gott och gulligt bakverk som går enkelt att göra. Man kan använda köpt sockerkaka eller egen bakad. Mina barn älskar mjuk pepparkaka så här gjorde jag en variant med det. Jag använde färdigköpt pepparkaka men annars har jag ett himla gott recept på mjuk pepparkaka HÄR.

Smakerna går att variera i det oändliga. Doppa i olika sorters choklad. Pimpa med strössel och godis. Sätta dem på pinne eller servera dem utan.

DSC_8898

Pepparkakscakepops
ca 15 st

ca 250 g mjuk pepparkaka
ca 60 g färskost
150 g mjölkchoklad
valfri dekorering

Mixa pepparkakan med färskost i en matberedare. Ta lite färskost i taget till önskad konsistens, det går åt mer till en torrare kaka och tvärt om. Rulla bollar och lägg på en bricka och ställ i frysen 30 min. Smält under tiden chokladen över vattenbad. Doppa sedan bollarna i chokladen och låt rinna av på bakpapper. Strö över strössel innan chokladen stelnar. Ställ kallt till servering.

(dessa är även väldigt goda att doppa i vit choklad)

DSC_8888
DSC_8889
DSC_8893
DSC_8894
DSC_8900

KRAM

0
32

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00