ANNONS

Tonfiskpizza

/

DSC_5839

Hej hej

Så var det snart helg igen 🙂 man hänger knappt med i dagarna nu. Härligt! Nästa v går vi på sommarlov.

Pizza tröttnar man aldrig på va? Tonfisk är en favorit på pizza och gärna ihop med kebabsås 🙂

Gör hembakad pizza för sällan, oftast blir det färdigt kit eller tortillapizzor. Men här kommer ett gott recept på en god deg vi brukar göra. Tycker det är roligare att göra varsin mindre pizza men annars kan man kavla ut den till plåtstorlek.

Grundrecept Pizzadeg

25 g jäst
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1/4 dl olja
1 1/2 dl vatten
3 1/2 dl mjöl

Värm vattnet till 37 C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt socker, salt, olja och vattnet. Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta degen ca 10 min med maskin. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Kavla ut degen till önskad storlek. Toppa med valfri topping och grädda i 225 C ca 10 min.

DSC_5830
DSC_5832

På denna har jag förutom tomatsås och ost (osten lägger man på före resterande topping!) rödlök, svarta oliver, tonfisk, grön paprika och körsbärstomater. Och efter gräddning ringlade jag över kebabsås. SÅ gott!! Och alltid oregano på mina pizzor men det är jag nästan ensam om att gilla här hemma. Tycker inte det smakar (eller doftar) pizza utan??

DSC_5840

KRAM

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00