ANNONS
Integritet på Tailsweep

Eggs benedicte med hemlagad hollandaise

/
IMG_1863

Hej hej

Godast på helgbrunchen? Eggs benedict såklart! Testade tipset med att lägga äggen i ättika först innan de pocheras, så ska de hålla ihop bättre. För det är ju lite pillrigt med just pocheringen.

IMG_1837

En god hollandaise är a och o. Och den gör ni enkelt själva.

Hollandaise


4 port:

100 g smör
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk vatten
1/2 lagerblad
4 pepparkorn
2 äggulor
1 tsk färskpressad citronsaft
salt

Blanda vinäger, vatten, lagerblad och pepparkorn i en kastrull och låt sjuda tills vätskan reducerats till hälften ungefär. Smält smöret och låt svalna något. Vispa upp äggulorna och tillsätt den hopkokta vinägervätskan. Vispa ordentligt eller kör med mixerstav. Tillsätt försiktigt det smälta smöret, först droppvis och sedan i en stråle medan ni vispar/mixar hela tiden. Smaksätt med citronsaften och smaka av med salt.

IMG_1839

Sen var det detta med äggen ja. Testade detta tips jag såg hos Daniel Lakatosz.

Förbered små glas med 1 msk ättiksprit. Knäck ett ägg per glas och låt dra i 3-5 minuter. Efter 3-5 minuter kommer vitan att lägga sig som ett skydd runt gulan. Vitan börjar bli vit och inte längre genomskinlig.

Koka upp vatten och salt i en mindre kastrull. Sänk värmen så kokningen avstannar. Rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Häll innehållet som finns i glaset direkt ner i vattnet. Lyft upp ägget med en hålslev när vitan har stelnat och gulan fortfarande är lös, efter ca 2-4 minuter.

IMG_1842

Det godaste jag vet är egentligen eggs benedict på söta belgiska våfflor med lite tjockare skivor kalkonpålägg men annars är ju vanligt smörstekt bröd med skinka också gott att toppa med äggen och hollandaisesås. Mmmm!

IMG_1852
IMG_1860
IMG_1864
IMG_1867

I dag blir det sommarfest med grannfruarna! Sommarvädret verkar dock lysa med sin frånvaro tyvärr men det blir en heldag med lekar och tävlingar, skaldjursbuffé, snittar och sommardrinkar. Och roligast av allt: julklappsspelet!!

Vad gör ni i dag??

KRAM

9
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00