Sega snittkakor med vit choklad och macadamianötter

DSC_9090

Hej hej

Snittkakor finns nästan alltid av nån smak hemma oss oss i frysen. Barnens favvo och smidiga att ta fram och låta tina lite snabbt när suget faller på. Senaste favoriten är variant som jag smaksatte med vit choklad och macadamianötter (typ som det brukar vara i såna där sega american cookies ni vet?)

Sega snittkakor med vit choklad och macadamia

100 gram smör
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
en näve macadamianötter

Vispa samman rumsvarmt smör, socker och sirap. Blanda mjöl, vaniljocker och bakpulver för sig och rör ner dem. Hacka choklad och nötter grovt och rör ner. Blanda samman till en deg och dela i 2 bitar. Forma dem till långa korvar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Tryck till dem lite och grädda sedan 12-14 min i 200 C (vanlig ugnsvärme). Ta ut dem och skär i sneda kakor medan kakorna är varma.

DSC_9086
DSC_9087
DSC_9092
DSC_9089
DSC_9093

I dag taggar vi för sista skoldagen. I morgon skolavslutning! Ska baka en avslutningstårta i dag. Fick så smarriga tips på instagram när jag efterlyste en marängtårta så det blir en av dem 🙂 Återkommer med resultatet!

IMG_8952

KRAM

  1. Lisa skriver:

    Får så många härliga tips, tack !! Ska pröva falsk fläskfilé i veckan. Fortsätt med Din fina blogg, passar mig perfekt.

    1. Tack rara, betyder mycket att höra! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..