ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hamburgerafton

/

I samarbete med Korvbrödsbagarn

Hej hej

Häromkvällen bjöd vi över grannarna på hamburgerafton. Timmarna innan v r ä k t e plötsligt regnet ner medan åskan mullrade, men sen sprack himlen upp strax innan de skulle komma och himlen blev klarblå med strålande sol. Riktigt midsommarväder! Ut med dukningen igen och starta grillen. Tjusningen med svensk sommar ändå 😉

Jag har ju ett så kul samarbete just nu med Korvbrödsbagarn och deras nyhet Potato burger bun så jag planerade menyn kring det och använde dem både i förrätten och huvudrätten.

Först ut blev det en… skagentoast! På smörstekt potato burger bun-bröd. Blev sååå gott med det frasiga, fluffiga brödet mot krämig skagenröra. Testa det!

Skagentoast på smörstekt bröd
4 port

4 skivor Potato burger bun
smör att steka i
salt
Skagenröra (gör egen eller köp färdig)
dill
citron

Smält smöret i stekpanna och salta lite extra. Lägg i brödskivorna och stek dem på ena sidan tills ytan blivit gyllene och frasig. Lägg upp dem på tallrikar och klicka på skagenröra. Toppa med dill och citron.

(Till de små gästerna toppade jag med köttbullar och minigurka istället – poppis!)

Sen gick grillen varm och Micke fick flippa burgare medan jag förberedde tillbehören och rostade bröden. Missa inte den detaljen, man ska rosta bröden (i torr panna)  innan man monterar burgarna för bästa resultat! Både smakar godare och hindrar bröden från att bli mjuka och geggiga av dressing mm.

Hamburgarna blev riktiga Dagobert-burgare med extra allt.

Alltså lägg av vad goda de blev!! Dubbla angusburgare med ost, sallad, tryffelmajo, tomat, bacon, friterade lökringar och bbq-sås i rostade potato burger buns. Där har ni ett vinnande koncept!

Sa till gästerna att det var helt ok om man inte orkade hela men det här är ett matglatt gäng så jag tror knappt det var en smula kvar 🙂 Till serverade jag friterade halloumifries, coleslaw, saltgurka och dippsåser.

Och eftersom det var en så härlig kväll blev det en somrig dessert sen i from av rulltårtetårta med svenska jordgubbar som smakade sommar och åts i skymningen medan myggen anföll. Svensk sommar som sagt!


Underbar kväll <3

Någon som hunnit testa de nya bröden än? Berätta gärna vad ni tyckte!

KRAM

19
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00