ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttfärslimpa med gorgonzola, picklade morötter och en sås to die for

/

Hej hej

Varvar semesterhälsningarna med lite recept också.

Åt lite hederlig husmanskost och det var så gott så vi slickade tallrikarna. Alltså såsen!!? Gah!!! Låter kanske inte så märkvärdig men den blev så himla himla god. Och kombon med de sötsyrliga morötterna mot den salta köttfärslimpa med ost i och den gräddiga såsen, YUM!!

Hittade receptet i alltommat (såsen gjorde jag gjorde om lite).

Köttfärslimpa med gorgonzola och picklade morötter
4 port:

500 g nötfärs
100 g gorgonzola
1 ägg
2 msk kalvfond på flaska

sås:
skyn från gratängen
1 msk kalvfond
2 dl grädde
1 dl philadelphiaost
1 tsk socker
salt & peppar
1/2 kruka timjan

Picklade morötter:
400 g morötter
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 225°. Tärna osten. Blanda samman färsen med ägg, 2 msk fond, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Bred ut häften av färsen i en smord ugnssäker form, ca 8 x 15 cm, Lägg på osten och däck med resten av färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, till 80° innertemperatur. Ta ut och låt stå ca 5 min.

Picklade morötter: Blanda ättika, 1 dl socker och 1 1/2 dl vatten i en skål. Skala och strimla morötterna i långa band eller skiva dem tunt på mandolin (eller hyvla med osthyvel eller potatisskalare). Blanda ner dem i ättikslagen och låt stå ca 10 min.

Repa och finhacka 1/2 kruka timjan. Sila ner spadet som bildats i formen i en mindre kastrull. Tillsätt grädde, philadelphia, 1 msk fond, socker, salt och peppar. Rör ner timjanen. Låt puttra en stund till önskad konsistens.

Skär köttfärslimpan i skivor och servera med sås, morötter och valfria tillbehör.

KRAM

5

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00