ANNONS

Grilla souvlaki

/
DSC_9024

Hej hej

Det grillas en del under sommaren. Men varför är det oftast killarna som står vid grillen?? (och tjejerna sköter allt annat som tillbehören, marinaden och planeringen av menyn men ”grillmästaren” får all cred för middagen genom att vända en köttbit fram och tillbaka ett par gånger ;)). Jag ska reclaima grillen i sommar, hehe.

Finns ju såå mycket gott man kan grilla! Så många goda tillbehör att slänga på grillen och olika marinader till både kött, fisk, fågel och veg. Så många goda grillsåser att servera till. Desserter som görs på grillen? Ni sitter säkert på några goda favoriter ni brukar göra? Tipsa gärna så testar jag dem!!

Köpte ett gäng fina karréskivor hos Robertsons häromdan och klurade på vad jag skulle göra för gott med dem. Det blev tillslut souvlaki. Den här rätten smakar utomlandssemester tycker jag!

DSC_9012

Souvlaki (grillspett)
4 port

ca 700 g fläskkarré
1/2 dl olja
1/2 citron, skal + saft
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
2 tsk oregano
2 krm svartpeppar
1 tsk salt

Skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar. Blanda de övriga ingredienserna i en bunka och lägg i köttet. Låt marinera helst 2 h i kylen. Trä upp köttet på blötlagda grillspett (jag varvade med paprikaskivor denna gång också). Strö över lite salt och grilla ca 8 min tills de är genomstekta.

DSC_9014
DSC_9016
DSC_9018
DSC_9024

Grilla gärna ett par citroner också, det blir såå gott att pressa lit över både kött och sallad. Serverade tzatsiki och en jordgubbs/fetaostsallad till.

DSC_9025

Sååå, ge mig era bästa grilltips inför sommaren nu så ska jag beta av dem 🙂 TACK på förhand!

KRAM

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00