På dejtnight i Vadstena

I samarbete med Countryside hotels

IMG_9016
IMG_9015

Hej hej

För ett par helger sedan, närmare bestämt på nationaldagen, så packade vi väskan för en dejtnight i Vadstena Micke och jag och lämnade de små hos mina föräldrar <3 . Här bor en del av Mickes släktingar och jag har hört sååå mkt gott om Vadstena av både släkt och vänner. Har flera som åker dit flera ggr åretrunt för det ska vara så fint och mysigt – och ja det var det ju verkligen!

IMG_9077

IMG_9087
IMG_9092
IMG_9102
IMG_9064
IMG_9044
IMG_9041
IMG_9070
IMG_9114

Började med att se oss om lite och tog en lunch på den skuggigaste av uteserveringarna, det var s å å å varmt! Och dagen till ära uppträdanden på torget och folk i rörelse, så mysigt. Gulliga små gator med pastelliga låga hus och kullersten överallt, söta små butiker och en och annan restaurang (tack för alla era tips på lunchställen!).

IMG_9031

Sen checkade vi in på Vadstena klosterhotell som ligger precis vid vattnet som en idyll! Med mysig strandpromenad och badställen lite varstans. Iiiiiskallt i Vättern dock så här doppades bara tårna, jag är en badkruka av rang (och är gift med en också).

IMG_9214
IMG_9218
IMG_9229

Efter incheck i vår länga och energipåfylling av lite afternoontea (älskar sånt småplock, plus i kanten!) hade vi en guidad tur inbokad med den bästa av guider. Det han inte kunde och visste om Vadstena kloster kan nog ingen. Inlevelse och kunnig som få! Gillar ni historia? Tycker det är såå intressant, särskilt om man är på plats och föreställer sig det hela. Mäktigt! Fick hela Heliga Birgittas livshistoria berättad medan vi vandrade mellan byggnaderna. Här bor fortfarande nunnor!

IMG_9136
IMG_9139
IMG_9140
IMG_9145
IMG_9147
IMG_9154
IMG_9156
IMG_9168
IMG_9126

Efter detta checkade vi in på det mysiga spat. Varsin härlig behandling och tog ett glas bubbel vid poolområdet. Hade ju sån himla tur med vädret, det var slagsmål om skuggplatser 😉

IMG_9172
IMG_9175
IMG_9176
IMG_9178
IMG_9183
IMG_9197
IMG_9206

Inte ofta jag badar men som sagt, det var v a r m t 😉 Bastun hoppade vi dock över.

Uppfräschade och klara för middag och datenight en stund senare!

IMG_9240

Foto: ‚ê=;•»´d=[¬¶@.¹ß1YN]-¦HŒÈúª‰¢iID,¥8‚'¯Á‡îë>D2:º$(f¿í5”Åpq£)!HFJn}å-×ʾ÷ÛÍ­ÊR[é9e&ÖèÚvZYê¶I]$j©(gCO^c ]جqå’`3Hϳ»‚p¹Z†¥Ö¸ùÉê÷.Ôûµw"îsU¬l$G¦†Ÿ»Ÿ!8Ü°/͗í^„Å—šÑ.ÜtGËñEHgÜw :åتâ–aRòRŠ†ÀÓ¥K6 ¹ª°Ì(˹±Íµ<xž-*ÛìÇá•é'NŸˆ_UÑnñˆgÊ:^jDi¥å|IF{‹—òϛ˯-Áëp­Wæø¾÷sïƙ*x‡sÜ^CA%=edªá„Ò:ö'0t•{',£ c8©{2FÆ<[ýº#²¥åívI|~Ínˆ¾¡Ø÷ Ò8sž¦J—1ÁLl³É*¢Þv ·ŠŒÏ˯×%iÝþû Æ“|ìŽ82›hz©›uz¡R¢:Š ,qÇÕT¡,qý“ËnåûW.}Ñ}§Þòv͒|J SÚY)¤Ftþ%‘,Òf³.Kå"ڟ½5ü¶ZvMÞ}¦{|…$R¸4Ô3J²Â¢:¥¼{zŒ|¿µ£™'K“]°Æj)—Þ;Få•õ+QÖLþÙ-=*DžÄ³ì¾[yuèp¸Ó„›ÈëÀӈVëá÷ 5.дÈezfi©Æöð«eÙÛæóÑpëVÏåp¶HíÑnpoÛ Qš¼q=;T’ÊÁc@3½ÝE»~o—S⸗‰=/z]î÷ÝøÆä ¼ŠÊU¤©AUDŒíQ+dOByl½r_ÿ¬µÇÁñY{R‚þârþdnÀ%Xßt¦aOÊËÚsIdt0”$Žmú·^ߗ^Î$’ÕûÓì‹âˆ çÚ[rc–H†+iã9˜€]»È寽»¨¹Âöm]ÿÐßÓt4r”‘@ÅÑÏpvfÃåãùúùî¤cé’3,´òϤ/[ø_ùÜ%)|ò?)[—‰¿B,:7øµÌÑИ=} <bqÌg(eË«·ö~lWTÍäéy}ž×Î< ­¢ß -D•r²ÊDfS·lÑÙ¬ Ž¿tÿGŠYy%Ùÿ+weôS¶ñé½GYOºnÛZ»ÏBìdŽK^x¼9±5¼2ÏÊÚîǂQŽ´õ~þ"îÚ·»E?‰¹¸ÒÐWËM@­@jRaÆ*ä¤`2€µæe“æÓ<zªUÚÒ#ü ·Wµ3mòIô´1¨Q®X1-ÜËl±'¥ÿó-)=U¼ÅÈMmÛålzޖ.Ã)iî8(ËÀëOqØÏ"Z™¹þÑD…ÆHQ́B›ÐåOw^Äu™ýébö8i«¡‘ZL°rÓ+÷>Vaqå6·³ü½^ÁÖÁ«ì´$È^'Úk•,”NʯN{[0֎ES{ØÜãÛ®ŸªõX7%ñ~P8x"¯MÁ1ÔKO+°ŽT™ùÌ$ÈH¢ÀèFh<Þoô†()$¼Nœ<gMóLÿÑÝ·XM*çT‚h¢lâ&[êʨéÛøÿ¿‘›ªÓcJ-+&öšÉޟ)e’Ýt_–¸ýþ¾m/ ’iÊ÷ûór iäwéb=º¤òÎ+µ-/õŒOêL[õl^,“ƒ"®·ø€®:¦­Žì+dT„´TªÊ·2K*¶9xú~eÓú¸e„WHÒR“8íǒÎGVÁº|yrw@3rŽ¥"›+»%ùÌ ÅÅ£_Vß­§2SG¶õ<×P¸¨^—l”õëé{èHœÐFùHÔÞ0¨Ç  —e§Ý¶–$òr6ŽÜgßèaZLévô‚?hIrLäÀ+²{ÀÇ¿½¯˜ÍÖFm#†Ûm"µWµ?K¶½T’SÕIìòT²°BÙôJ•Æ᛿uIa¸¦’'t[7Ê;nÛLü™bX$’Xw&*°Kk†SÉÎ%SjÿܴËLmóò~þèóM"í°ð£¾Á <Ӕܢ‘XT$i‡11n–ëˆsæ]zÜÎJÔ¤ÿOöÄ~¯jñâͳr¢J}Ëm§ Rʱî¾ÌYãB«2ú˜µÝ“II}ÿˆY¦·_x¤Á¿ñ%»‚,uuÇ:U±— •‡Ö/hÚáÈæñ·åù‰)˟TÜ÷J*Þ#Ž=êœl‚‘ÜÓ¡k¼—afQ‘È‘…Ó·ùyÙ1É×(ÿ/Õu&÷؈Új8oŽ»eÙ'¨ªZT©‚ɹ )Ü.bG[üÉ®ž.Fé*N(TšÙ;¶é_»ÅM@e’jx£0FÓIví$õf°[xa®

IMG_9251

Middagen hölls i huvudbyggnaden, en femrätters preciiiis i min smak.

IMG_9272

Gurksoppan var magisk! Nästa rätt serverades i en så cool skål med lock och huvudrätten var både snygg och god. Och o s t e n !! Överlag så får man så himla trista ostar på ostbrickor i Sverige, kylskåpskalla och basic, men dessa var krämiga och goda så vi frågade efter märke och jagade rätt på dem i en gårdsbutik på vägen hem dagen efter 🙂

IMG_9274
IMG_9284
IMG_9290
IMG_9291
IMG_9294
IMG_9300
IMG_9301
IMG_9270
IMG_9310
IMG_9317
IMG_9318
IMG_9322

Sen tog vi en paus och fick ta en titt i vinkällaren innan desserten (10-poängare även den) som vi intog utomhus i solnedgången. Livet!! Lätt en av sommarens bästa kvällar.

IMG_9329
IMG_9333

Gjorde en Marilyn i blåsten på vägen till frukosten nästa morgon, den 3:e bilden censurerar jag dock 😉

IMG_9336

Och innan vi åkte hemåt igen tog vi en promenad runt i Vadstena igen. Urmysigt och såå värt ett besök!

IMG_9350
IMG_9354
IMG_9341
IMG_9357

Se sig om i Sverige är verkligen underskattat! Det finns såå många pärlor att upptäcka. Och som jag berättat om tidigare erbjuder Countryside hotels ett stort utbud av hotellpaket av olika slag utifrån intresse (vårt är ju mat som ni kanske vet ;)). Ni hittar romantiska weekends, vandringsresor, golfpaket, spaweekend osv. Rekommenderar varmt ett besök i Vadstena och Vadstena klosterhotell.

Vill ni testa en Countryside-break någonstans? Övernattning, frukostbuffé och en 3-rätters ingår på valt hotell och på dessa paket får ni 15 % rabatt med koden  CSH_MATPLATSEN HÄR.

KRAM

 1. Karin skriver:

  Du sålde verkligen in Vadstena 🤗🤗 Måste planera in ett besök .
  Har skrivit det innan men tåls att skriva igen , din blogg är underbar och jag läser och myser och nyttjar den ofta som inspiration när man har idétorka , funkar både mat , dryck , kläder och resor , Toppenblogg 🌺🌺🌺🌺🌺

 2. Mia skriver:

  Vilket fint inlägg att läsa och njuta av! Verkar helt underbart alltihop! Miljöer, boende, mat, vädret. Ljuvligt! En resa som skulle passa även oss perfekt. Jag blev såå inspirerad, fina du. Får jag passa på att fråga: Vi kommer ev att göra en liten resa till Örebro denna sommar. Omständigheter har gjort att vi eventuellt kommer att flytta dit inom ett par år, så nu kommer vi för att ta oss en titt på staden och dess omnejd. Vill du tipsa om vad vi bör kika på och vilka platser vi bör se när vi är i Örebro? Gärna även tips på trevliga bostadsområden (radhus el lägenhet får det nog bli eftersom vi är två personer med vuxna, utflugna barn). Restaurangtips tas också tacksamt emot. Trivs ni bra i Örebro? Är det en fin atmosfär där? Många frågor, men svara bara om du orkar. Tackar på förhand! Kram! /Mia 🙂

 3. Sofia skriver:

  Tack för att ni kom Victoria! Och TACK för detta underbara inlägg och alla vackra bilder. Vi är så glada att ni trivdes hos oss. Vi önskar er en härlig sommar och varmt välkomna tillbaka snart igen!

  1. Tack ska NI ha! Vi kommer garanterat tillbaka. Önskar en underbar sommar! Kram

 4. Så kul att ni åkte till Vadstena! Bor några mil utanför, älskar staden och åker ofta dit på sommaren 🙂 Härligt reportage, har själv tänkt besöka det hotellet och testa maten och deras spa framförallt men har inte blivit av ännu! Kul att få en utförlig recension 👍 Har en bekant som jobbar som kock på Klosterhotellet, kul att maten gick hem! Nästa gång ni åker till Vadstena kan jag rekommendera Restaurang Hörnet, får inte missas 😍

 5. Vill tacka dig för en fantastisk blogg . Läser den varje dag. Tack vare dig så bokade jag ,en mysig helg till mig och maken i Örebro och en middag på Sobi och nu pratar vi magi i munnen. Så magiskt gott😃😃

  1. Vad roligt, vi älskar Sobi!! Provade ni den friterade sushin med entrecote? Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..