Blomkålsgratäng med kassler

IMG_0020

Hej hej

Dagarna bara rusar just nu, hinner inte med!

Tänkte att det är många långa lata sommardagar framöver när man inte orkar göra avancerade rätter som tar timmar i köket så jag ska dela med mig av de där lite enklare rätterna som passar så bra att kasta i hop till en lunch och nästan sköter sig själv. Varma dagar blir det oftast kall lunch här och vice versa. Här kommer ett tips till de där lite kyligare ruskdagarna.

Blomkålsgratäng med kassler
4 port

450 fryst blomkål
450 g kassler
25 smör
1 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl mjölk
50 g Philadelphia
salt & peppar
2 dl riven Gouda

Koka blomkålen al dente och låt rinna av. Lägg den i en ugnsform. Skär kanterna av kasselern och skiva dem ganska tunt och lägg ovanpå. Strö över riven goudaost. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk, grädde och philadelhia och koka upp tills det tjocknat till en krämig bechamell. Smaka av med salt & peppar. Häll såsen över gratängen ochs till i ugnen 225 C ca 15-20 min. Servera med en god sallad.

IMG_0008
IMG_0010
IMG_0017

Krämigt och mumsigt och kanske inte så snygg rätt men vad gör det 🙂 Hade inte så mycket grönsaker hemma men snart är salladen i landet klar att plockas och några goda tomater och gurkor vi köpte i en lanthandel smakade gudomligt gott till.

IMG_0019
IMG_0020

Inte så fredags-fancy kanske (och solen gassar här i Örebro) men spar det till en kallare dag 🙂

Önskar er en fin fredagkväll! Här vankas konsert och stugliv. Missade dock att boka middagsplatser så nu skrapar vi ihop till en picknick i gräset istället. Följ oss på instagram om i vill!

KRAM

  1. Kicki skriver:

    Det är bara kul att Du ibland också har recept på lite enklare mat. Lätt att den blir bortglömd och ofta är det enkla det riktigt goda! Tack för en mycket fin blogg! Lagat många av dina rätter!

  2. Unni skriver:

    Idag blir det dina goda lövbiffspett 😋. Det skulle vara skoj att höra mer om livet med valp

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..