Kall currysås och beroendeframkallande sommarsallad

Innehåller annonslänkar

IMG_1655

Godmorgon 

Ställer klockan på 8 för att inte sova bort dagarna här. Blir så seg om jag sover förlänge också. Ibland är barnen redan uppe, i dag sov de några timmar till.. Älskar den där tysta stunden på morgonen när alla andra sover. Lugnet före stormen 🙂 Blev lite sent i går, ingen var trött. Jo Micke stackarn somnar i soffan i princip varje kväll men så går han upp 5-isch också. Snaaart semester, en vecka kvar.

IMG_1679

IMG_1698

Sitter och sliter mitt hår som varje morgon, datorn varnar nämligen för att vara full så jag kan inte ladda in några nya bilden och får sitta och radera och rensa varje gång jag ska ladda in något nytt zzZZZ. Har inte mycket bilder alls längre så fattar inte v a d som tar sån himla plats??

IMG_1689

IMG_1692

Här hänger jag mycket om dagarna, framför micron och värmer på mitt kaffe haha. Det är alltid nån som ska ha hjälp eller utfodras eller köras eller ha hjälp med något så kaffet hinner kallna fler gånger om. (Kjolen är en skön löst sittande vadlång modell som finns HÄR och top HÄR i superskönt material, tips!)

IMG_1673

I går grillade vi (som vanligt) och åt glass (som vanligt). Det blev marinerade kycklingspett med gnocchisallad. Den är såå god! Receptet kommer här igen om nån missat. Det är lite så där äckelgott med gnocchi tycker jag, man vet inte riiiktigt om man gillar konsistensen men ändå kan man inte sluta äta hehe.

IMG_1652

Jordgubb – & gnocchisallad
4 port

600 g färsk gnocchi
1-2 pkt halloumi
ca 300 g bladspenat
1 l jordgubbar
2 msk solroskärnor

honungsdressing:
3 msk olja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt
peppar

Rosta solroskärnorna i en torr panna. Koka gnocchi i saltat vatten, när de flyter är de klara. Stek dem sedan i stekpanna med en klick smör så de får lite färg. Skiva halloumin och stek gyllene. Gör dressingen genom att vispa samman olja, balsamvinäger, honung, salt & peppar. Varva bladspenat med skivade jordgubbar, gnocchi och halloumi på ett stort fat. Ringla över dressingen och strö på solrosfröna.

DSC_9569
DSC_9570
DSC_9572

Till det gjorde jag en kall currysås som blev så himla god! (Man behöver egentligen ingen sås till detta men om man som vi tycker sås är livet så rekommenderar jag denna)

DSC_9573

Kall currysås
4 port

2 dl creme fraiche
1/2 dl hellmanns majonnäs
3-4 tsk curry
2 tsk honung
salt & vitpeppar

Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt och dra till sig en stund. Servera till kycklingrätter!

IMG_1654
IMG_1659
IMG_1662

Slökikade på fotbollen och började på serien Bonusfamiljen. Den verkar bra! Nån som sett?

13 grader ute och efter lunch ska här regna. Kanske ska roa mig med att tvätta? Och rensa några skåp eller lådor? Zzzz. Hallå sommaren, kom igen nu!

KRAM

 1. Hej! Hur gör du de goda kycklingspetten?
  Kram

  1. Dessa var kycklingfiléer delad spå mitten och marinerade i färdig marinad för kyckling (caj p) salt och peppar bara! kram

 2. Madde skriver:

  Tips för den kalla currysåsen: Ta lite sweetchili-sås istället för honung, supergott! Tack för en mysig blogg med bra blandning, följer nästan dagligen!!

 3. Jag löste mitt lagringsproblem på datorn genom att köpa till iCloud-utrymme👌 Så har jag bara flyttat programmet Bilder till iCloud-mappen. Men gör gärna en backup på någon extern disk eller så först, för om du slänger Bilder-programmet från iCloud och tömmer papperskorgen tror jag inte de går att rädda 😱 Bortsett från det är det smart och smidigt att använda molnet 🙂

 4. Vi började också kolla bonusfamiljen i helgen. Tycker också den verkar bra 😊

 5. Erika skriver:

  Bonusfamiljen – sååå bra ja. Som någon skrev, bara bättre å bättre varje säsong. 🙂 Trevlig sommar till dig, och din superbraiga blogg. Hoppas på lite EFIT snart 😉 Kram e

  1. Tack, önskar dig detsamma. Och visst kan vi köra EFIT. Önskemål om någon särskild dag? Just nu händer ju inte mycket kul hehe. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..