ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vad man bakar med gamla bananer?

/

Hej hej

Hade gamla bananer här hemma och gjorde en omgång av min absoluta favorit vad gäller rulltårtor. Banarulltårta med kanelsmörkräm! Smäller nästan av så gott detta är, livsfarligt. Blir så himla saftig och smakerna i hop är en riktig jackpot.

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

50 gram smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 dl vetemjöl
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk

Kanel-smörkräm :
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 äggula

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kanel och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt väl. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt tillsammans med smör och mjölk. Vänd runt noga.

Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter 175 grader.

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa. Låt svalna under tiden du gör smörkrämen.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kanel med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt en äggula och vispa en minut till.

Bred smörkrämen över rulltårtan när den svalnat helt och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du skär upp den.

Ät och njut!

Här ska jag ha ett par tjejer hem på tjejmiddag så förberedelserna pågår för fullt och fredagsdrinken ska strax blandas.

Vad gör ni i kväll? Äter ni nåt gott? Vad??

KRAM

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00