ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ostfyllda kycklingbiffar, knaprig majs och jalapenomajonnäs

/

Hej hej

Nu ska ni få tips på nåt riktigt riktigt gott!! Kan det bli söndagsmiddagen kanske? Fick receptet av min vän Camilla (ursprungligen från Coop men ändrat något). Har ni testat att göra biffar på kycklingfärs? Dessa blev sååå goda. Kycklingfilé kan lätt bli lite torrt på grillen tycker jag men detta blev sååå himla saftigt. Fyllda med ost som smälter och ger krämig smak, aaah. Och majsen, den skulle jag kunna äta som godis! Beroendeframkallande gott! Och jalapenomajjon var grym till, vilken smakkombo!

Hon tipsade även om att göra färskpotatisspett på grillen till (kokta potatisar marinerade i olja och kryddor och uppträdda på spett som sen grillas) men vi körde med en grekisk sallad till denna gång.

Många tv-middagar blir det denna sommar 🙂

Ostfyllda kycklingbiffar
4 port

ca 600 g kycklingfärs
150 g grovriven cheddarost
1 gul lök
1-2 msk paprikapulver
salt & peppar
olja

Blanda samman färsen med riven ost (jag använde färdigriven kvibille cheddar), paprikapulver, finhackad lök, salt & peppar. Forma biffar (ca 8 st) och pensla med olja (så de inte fastnar så lätt på grillen. Går även att steka i stekpanna om man inte har tillgång till grill). Grilla dem sedan tills de är genomstekta (använd gärna termometer).

Smörstekt majs
200 g frysta majskorn, tinade
en rejäl klick smör
salt

Tina fryst majs och häll av ev vätska. Smält en rejäl klick smör i stekpanna och lär gi majsen. Låt steka tills majsen nästan är lite knaprig/seg och smaksätt med salt. Tillsätt mer smör om det behövs.

Jalapenomajonnäs
1/2 dl inlagda jalapenos
1 hackad vitlöksklyfta
ca 2 dl dl Hellmanns majonnäs
salt & peppar

Mixa samman majonnäs, vitlök och jalapeno (ta lite i taget, skiljer så mycket på styrkan. Jag använder Sevans, tycker de är godast och lagom starka). Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med majsen och majjon och valfria tillbehör.

Alltså ni MÅSTE testa detta, sååå gott!

KRAM

20
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00