Ostfyllda kycklingbiffar, knaprig majs och jalapenomajonnäs

IMG_1600

 

Hej hej

Nu ska ni få tips på nåt riktigt riktigt gott!! Kan det bli söndagsmiddagen kanske? Fick receptet av min vän Camilla (ursprungligen från Coop men ändrat något). Har ni testat att göra biffar på kycklingfärs? Dessa blev sååå goda. Kycklingfilé kan lätt bli lite torrt på grillen tycker jag men detta blev sååå himla saftigt. Fyllda med ost som smälter och ger krämig smak, aaah. Och majsen, den skulle jag kunna äta som godis! Beroendeframkallande gott! Och jalapenomajjon var grym till, vilken smakkombo!

Hon tipsade även om att göra färskpotatisspett på grillen till (kokta potatisar marinerade i olja och kryddor och uppträdda på spett som sen grillas) men vi körde med en grekisk sallad till denna gång.

IMG_1597

Många tv-middagar blir det denna sommar 🙂

Ostfyllda kycklingbiffar
4 port

ca 600 g kycklingfärs
150 g grovriven cheddarost
1 gul lök
1-2 msk paprikapulver
salt & peppar
olja

Blanda samman färsen med riven ost (jag använde färdigriven kvibille cheddar), paprikapulver, finhackad lök, salt & peppar. Forma biffar (ca 8 st) och pensla med olja (så de inte fastnar så lätt på grillen. Går även att steka i stekpanna om man inte har tillgång till grill). Grilla dem sedan tills de är genomstekta (använd gärna termometer).

DSC_9538
DSC_9544
DSC_9551

Smörstekt majs
200 g frysta majskorn, tinade
en rejäl klick smör
salt

Tina fryst majs och häll av ev vätska. Smält en rejäl klick smör i stekpanna och lär gi majsen. Låt steka tills majsen nästan är lite knaprig/seg och smaksätt med salt. Tillsätt mer smör om det behövs.

DSC_9543

IMG_1593

Jalapenomajonnäs
1/2 dl inlagda jalapenos
1 hackad vitlöksklyfta
ca 2 dl dl Hellmanns majonnäs
salt & peppar

Mixa samman majonnäs, vitlök och jalapeno (ta lite i taget, skiljer så mycket på styrkan. Jag använder Sevans, tycker de är godast och lagom starka). Smaka av med salt och peppar.

DSC_9541
DSC_9540

IMG_1594

Servera biffarna med majsen och majjon och valfria tillbehör.

Alltså ni MÅSTE testa detta, sååå gott!

IMG_1591
IMG_1599
IMG_1587
IMG_1603

KRAM

  1. Ja gör det, så gott och lite annorlunda! kram

 1. Emelie skriver:

  Just det receptet på jalapeños majo och stekt majs fick vi göra i en Coop matkasse en gång och det var såå gott! Hade klyftpotatis till med minns jag. Men detta ska provas snarast, kycklingbiffarna låtersupergoda! =)
  Kram Emelie

  1. Kul!! Ja sååå gott allihopa, testa dem i hop! kram

 2. Åsa skriver:

  På tal om mixer (såg kommentaren ovan), hur gör du krossad is? Och har du någon bakmaskin att rekommendera? Jag vill ha en bra och rejäl men vill inte bara betala för ett märke! 🙂

  1. Gör krossad is i iskross (sån hand-vevad), bakmaskin – menar du en bakmaskin man bakar färdigt bröd i eller en köksassistent? Det sistnämnda har jag en Kitchenaid jag köpte när vi flyttade in för 10 år sen, den är grym. kram

 3. Emma skriver:

  Älskar frusen majs som man värmer upp!
  Brukar äta det till tacos, godare än konserverad.

 4. Detta är verkligen något jag ska testa 👍🏻
  Tack 🤗

  1. Ja gör det, du kommer inte bli besviken! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..