Helenas kaka

DSC_9586

Hej hej

Här kommer en misslyckad kaka. Haha. Svingod ändå men kan ju konstatera att min ugn inte är likadan som svärmors som jag fått receptet av och ätit kakan hos förr. Min blev i n t e klar på 40-45 min men jag var stressad och glömde känna efter med sticka. Den var tokkladdig inuti när vi skar upp den och sjönk i hop något i mitten – men vet ni det gör ju inget? Ibland blir misslyckade kakor prick lika goda om inte godare. Blev en annan slags kaka helt enkelt 🙂

DSC_9574

Helenas chokladkaka

kakan:
3 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kakao
3 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
150 g smält smör

kolakräm:
100 g smör
2 dl mellangrädde
4 msk socker
2 tsk potatismjöl
2 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör tillsist ner mjölet och det smälta smöret. Grädda i 175 C 40-45 min. (eller längre, känn med sticka – kakan ska ju egentligen vara torr 😉 föredrar den nog så)

Blanda ingredienserna till kolakrämen i en kastrull. När såsen börjar tjockna så häll den över den varma kakan. Låt kallna. Servera med vispad grädde.

DSC_9579
DSC_9584
DSC_9592
DSC_9601
DSC_9611

KRAM

  1. Fikan skriver:

    Hej! Tack för en inspirerande blogg. Följt dig under några år nu. Jag o barnen funderar på att turista i Örebro o undrar om du har någon bra lekpark centralt att tipsa om 😊,

    //Erika

  2. Vad god den ser ut. Hos oss blir aldrig någon kaka kladdig i mitten. Jag får testa ditt recept så får jag se hur det blir.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..