Ceasarsallad i mitt hjärta

DSC_8043

Hej hej

En av mina absoluta favoriträtter. Ceasarsallad. Det ska vara mycket dressing och ost. Och gärna krutonger, hemlagade är absolut godast.

DSC_8011

Överblivna grillade kycklingfiléer fick hamna i en sallad.

DSC_8031

Och nu tror ni väl snart att vi alltid äter här. Lite för ofta blir det får jag erkänna 😉 Men det är oftast när vi äter sånt som inte barnen vill ha. Äter vi samma så sitter vi kring ett matbord. (ja även när vi inte äter samma men samtidigt. Om nån undrade ;))

DSC_8019

Ceasardressing

1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
5 sardeller, finhackade (alt 1-2 msk puré på tub)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2 dl mjölk

Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och kör med mixerstaven till en jämn kräm.

Ceasarsallad
4 port

3-4 grillade kycklingfiléer
2 paket bacon
2 förp romansallad
riven parmesan
krutonger
ceasardressing

Bryt elle skär salladen i bitar och skölj i kallt vatten så den blir riktigt frasig. Lägg i ett uppläggningsfat/skål. Stek baconen i bitar och låt rinna av. Strö dem över salladen. Skiva kycklingen och lägg på. Ringla över dressing och bland som lätt. Riv rejält med parmesan över och strö på krutonger. Servera resterande dressing vid sidan av.

DSC_8043
DSC_8034
DSC_8025
DSC_8028

Finproslinet och tända ljus piffar till vilken murrig regnig mörk kväll som helst och en god middag är pricken över i:et! Och denna salladen passar ju lika bra för de där mörka kvällarna som de soliga dagarna.

KRAM

 1. Linda skriver:

  Hej,
  Vart kommer de fina vinglasen ifrån?
  Trevlig kväll
  //
  Linda

 2. Åsa skriver:

  Caesarsallad är jättegott! Nyfiken på sardellpastan, har du testat den? Blir det gott? Verkar ju himla smidigt faktiskt.

  1. Kör nästan alltid med det, Supersmidigt! Kram

   1. Åsa skriver:

    Aha vad bra, då ska jag köpa det! Tack för svaret! 😀

 3. Jag tror ingen tyckr att ni äter för mycket, i en matblogg förväntar man väl sig att du skriver om just mat 🙂 så det tror jag inte att någon tycker. Ceasarsallad är verkligen supergott och en av mina egna paradrätter! https://prettyhomeblog.se/recept/klassisk-ceasarsallad/
  Jag har själv färre sardellar i mitt recept, jag tycker det blir för skarp smak annars av just sardeller. Men Ceasar sallad är verkligen supergott!
  Ha en fortsatt underbar måndag! 🙂
  //Berith

  1. Menade äter vid soffbordet 😉 hehe. Ha en fin måndag du med! Kram

 4. Lena skriver:

  Ceasarsallad är ju bara så gott! Tänkte höra om du har några bra tips på restauranger/cafeer i sthlm? Vi åker jag min man o vår 2-åriga dotter. Vill gärna hitta något med god mat mysigt!men helst även lite barnvänligt! tar gärna emot tips på prisvärt hotell med. Önskar dig en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..