ANNONS

Ceasarsallad i mitt hjärta

/
DSC_8043

Hej hej

En av mina absoluta favoriträtter. Ceasarsallad. Det ska vara mycket dressing och ost. Och gärna krutonger, hemlagade är absolut godast.

DSC_8011

Överblivna grillade kycklingfiléer fick hamna i en sallad.

DSC_8031

Och nu tror ni väl snart att vi alltid äter här. Lite för ofta blir det får jag erkänna 😉 Men det är oftast när vi äter sånt som inte barnen vill ha. Äter vi samma så sitter vi kring ett matbord. (ja även när vi inte äter samma men samtidigt. Om nån undrade ;))

DSC_8019

Ceasardressing

1 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
5 sardeller, finhackade (alt 1-2 msk puré på tub)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl finriven parmesanost
ca 2 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2 dl mjölk

Blanda allt utom osten och oljan och mixa med mixerstav. Häll sedan ner oljan sakta och mixa hela tiden så såsen tjocknar. Såsen blir rätt tjock så späd med lite mjölk. Rör ner osten och kör med mixerstaven till en jämn kräm.

Ceasarsallad
4 port

3-4 grillade kycklingfiléer
2 paket bacon
2 förp romansallad
riven parmesan
krutonger
ceasardressingBryt elle skär salladen i bitar och skölj i kallt vatten så den blir riktigt frasig. Lägg i ett uppläggningsfat/skål. Stek baconen i bitar och låt rinna av. Strö dem över salladen. Skiva kycklingen och lägg på. Ringla över dressing och bland som lätt. Riv rejält med parmesan över och strö på krutonger. Servera resterande dressing vid sidan av.

DSC_8043
DSC_8034
DSC_8025
DSC_8028

Finproslinet och tända ljus piffar till vilken murrig regnig mörk kväll som helst och en god middag är pricken över i:et! Och denna salladen passar ju lika bra för de där mörka kvällarna som de soliga dagarna.

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00