Dags för tårta

DSC_6532

Hej hej

Har snart en 12-åring här hemma (söndag!) och då vankas det såklart tårta. Här ser ni Sebbes senaste födelsedagstårta, den var grym.

DSC_6539

Receptet på denna goding hittar ni HÄR, saftiga chokladbottnar med hallonchokladkräm mellan och marängsmörkäm runt om.

DSC_6552
DSC_6545

Så vad bakar jag nu då? Ge mig era bästa födelsedagstårt-tips! Har ni nån sån där slakklassiker ni alltid bjuder på, eller har ni testat nånting nytt och smarrigt ni kan tipsa om?

KRAM

 1. malin skriver:

  https://hannasbageri.se/bakverk/hallon-passionsfrukts-tarta/

  denna gjorde jag i april fast på frusen passionsfrukt. Riktigt god. Nu är det ju säsong för svenska färska frukter och bär så passar kanske inte riktigt. Mina barn fyller lite efter dina barn så hoppas alltid på inspiration här så håller tummarna för att du inte dröjer för länge med att posta vad det blev 🙂

 2. Annso skriver:

  https://bambi.blogg.se/2014/august/moussetarta-med-kladdkakebotten-hallonmousse-och-vit-chokladmousse.html
  Denna är en favorit hos mig och jag har gjort den jättemånga gånger. Så god och den blir väldigt läcker när man skär upp den. Bjudit både släkt, vänner och kollegor på den och alltid fått toppbetyg. Gjorde några till en kompis 40-årsfest.
  Gör dock på både blåbär och hallon istället för enbart hallon. Tycker det blir godare så.
  Och så kan man garnera den på tusen olika sätt.
  Flera moment och det tar lite tid men verkligen värt det.
  Om du inte testat kan jag verkligen rekommendera denna.

  Kram

  1. Tack för tips, har faktiskt kikat på den. kram

 3. Jag ska göra tårta till på Lördag och jag funderar också på vad jag ska hitta på😅.

  För något år sedan gjorde jag en väldigt fräsch tårta från Ica. Det var med Lemoncurd och vispad vaniljpanacotta. Jag använde vanliga bottnar till det. När jag själv fyllde år gjorde jag en ”karuselltårta”. Bottnarna var av choklad och jag hade blåbärskompott och vaniljmascarponekräm. Den finns på FB: https://m.facebook.com/groups/207927705984141?view=permalink&id=1956428421134052

  Jag skulle vilja prova en med Oreofluff på Marabou Oreo mini men jag vet inte vad jag ska kombinera den med för smaker….

  Uppdatera oss gärna i tid 😉 vad det blir. Så kanske jag kan sno den. 😊

  1. Åsa skriver:

   God fast fyllningen blev lös trots försiktighet och vana… Testar annan variant nästa gång…

 4. Tips – sök på prinsessan Estelles bakelse/tårta och gör en likadan…den är med vaniljkräm och hallonyoghurtmousse etc! Vi beställde en liknande till min dotters 10-års vuxenkalas – mycket uppskattad:-)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..