ANNONS
Integritet på Tailsweep

Friterad marsbar med bryntsmörglass

/

Hej hej

Detta är en gaaalet god typisk amerikansk dessert som tyvärr inte gör sig så bra på bild och sen svepte alla sina innan jag hann fota en som var öppen. Så ni får bara tro mig när jag säger att fyllningen blir så där gudomligt seg/smält/smarrig, mmmm!

Glassen med smak av brynt smör är såå god, till typ allt!

Grundrecept på glassen
4-6 port
1 burk kondenserad sötad mjölk
5 dl vispgrädde

Bryntsmör-glass
1 sats glass, se ovan
1/2 tsk vaniljpulver
125 g extrasaltat smör

Bryn smöret, dvs smält det i en kastrull och låt det gå tills det slutar bubbla och börjar lukta nötigt knäckigt och få gyllenbrun färg. Låt stå en stund så det bruna faller till botten. Häll av det klara smöret och häll ner det brynta i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk, grädde och vaniljpulver. Vispa tills smeten är fluffig, häll över i en form och frys in minst 6 timmar.

Friterade marsbars
4 port

4 st marsbars
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
2 krm salt
2,5 dl röd mjölk eller öl (öl blir krispigare!)
1 ägg

Olja att fritera i, 180 C

Blanda alla ingredienserna till frityrsmeten. Doppa chokladbarsen i frityrsmeten och se till så de täcks helt. Lägg ner dem försiktigt i oljan. Fritera ca 2-3 minuter tills de fått fin färg, vänd dem några gånger under tiden. Låt rinna av och servera genast med glass.

Galet gott!

KRAM

7

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00