ANNONS

Skåningar på besök

/
IMG_3772

Hej hej

Hade ju favoriterna från Skåne här över helgen. Inte ofta vi ses utan barn så vi passade på att göra sånt man kan göra då, som att gå ut och äta sent, sova länge, gå ut och dansa, äta middag på en flotte (se nedan) och spela brunchboule med bloody marys.

Prickade in fantastiskt väder också så där fanns verkligen ingenting att klaga på denna helg. När de kom i fredags så dukade vi upp lite plock i skuggan på taket och en välkomstdrink. Bjöd på Twister, som smakar precis som smält twister-isglass och till det lite bresaolacarpaccio med tryffelcreme (recept HÄR) och smördegssnurror med soltorkad tomat.

IMG_3766
IMG_3781
IMG_3777

Twister
1 drink

6 cl Pineapple Bacardi
3 cl pressad lime
2-3 msk jorgubbssockerlag (se nedan)

Blanda allt i en shaker med is och skaka ordentligt. Servera i martiniglas.

Jordgubbssockerlag
250 g frysta jordgubbar
1 dl socker
1 dl vatten

Koka upp och mixa med mixerstav. Sila av i finmaskig sil och ställ kallt. God i mycket!

IMG_3771

Smördegssnurror kan man fylla med lite vad man vill. Brukar göra på vanlig pesto men nu körde jag på denna gjord på soltorkade tomater. Toppade med riven ost, salt & peppar. Rulla och skär som en rulltårta och grädda ca 10 min i 225 C.

IMG_3764
IMG_3765
IMG_3767
IMG_3769

Sista veckan av semestern nu (Micke börjar jobba på måndag), den har för en gångs skull känts riktigt lång. Halvtrist väder denna vecka och inga planer i princip, mysigt. Det blir nog många långa förmiddagar i morgonrocken, med en pocket, grillmiddagar och plöjandes serier sena kvällar.

KRAM

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00