ANNONS

Havrekakor med kolakräm (Karlskogakakor)

/

IMG_2012

Hej hej

Är på strålande fredagshumör – och vädret likaså tror jag. I kväll ska vi grilla och bara slappa hemma i mjukiskläder och massa avsnitt av Luther. Underbart! Ska se om det vankas nån aw hos nån granne först, det brukar det alltid göra på fredagar här.

Har i bakat nåt gott på länge? De här kakorna fick jag smaka första gången förra sommaren när min granne Em hade med sig såna. De är sååå himla goda! Det blir ganska många av receptet men går bra att halvor som man vill. Jag gjorde halv sats nu.

Havrekakor med kolakräm
ca 35-40 st

325 g smör
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg
3 dl socker

Kolakräm
150 g smör
3 dl florsocker
1 msk mjöl
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
5 msk grädde

Smält smöret. Vispa samman ägg och socker och häll i det avsvalnade smöret. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner till en klumpfri smet. Fyll aluminiumformar till knappt hälften. Grädda i 175C ca 12-15 min.

IMG_1999
IMG_2001

Blanda ingredienserna till kolakrämen i en kastrull och koka upp så den tjocknar. Häll på ca 1 msk kolakräm i mitten på varje kaka medan de fortfarande är varma. Serveras kalla (goda direkt från kylen eller låt dem stå framme en stund).

IMG_2012
IMG_2014
DSC_9696

Alltså såååå himla goda, nästan alla gick åt samma dag de bakades! Ni måste testa!

Perfekt kalaskaka att ha i frysen och ta fram till kalaset.

Önskar er en härlig fredagkväll rara läsare.

KRAM

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00