ANNONS

Hemmagjord pesto

/
IMG_4192

Hej hej

Hade tänkt gå upp tiiidigt i dag men det gick bara inte. Är väl för att jag inte ”måste” ännu, då stänger jag visst av klockan i smyg utan att jag vaknar. Tack mig själv för sovmorgonen 😉

Men nu sitter jag här på mitt ”kontor” (som i dag är matbordet) med en hel sommars travar av pappersarbete/kvitton och suckar. Deadline i dag så bara att bita i hop.

Älskar ni pesto? Jag gör!! Alltså en god pasta med enbart pesto på är ju såå gott. Kan få riktiga cravings på det. Och allra allra godast är hemmagjord pesto, går ju inte att jämföra med köpevariant. Denna omgång har vi använt både till en god pastarätt (recept kommer) och en grillad pizza (den kommer också, ska bara få plats i datorn för lite fler bilder ni vet ;)) och har en skvätt kvar som jag tror ska få hamna i en paj. Eller varma mackor?

Lätt som en plätt är det också! Jag brukar göra peston i matberedaren och kör den bara som hastigast så den inte blir för finfördelad. Mixerstav gör bara en grön sörja tycker jag, lätt att mixa den för fint. Gillar lite grova bitar i!

IMG_4182

Hemgjord pesto

1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pinjenötter
1 dl riven färsk parmesan
1 krm salt
lite svartpeppar
1 dl olivolja av god sort

Lägg allt i matberedaren och kör så den blir en grynig massa. Smaka av med salt och peppar. Häll över i burk med lock och förvara i kylen.

IMG_4184
IMG_4185
IMG_4186
IMG_4187
IMG_4192

Yummi!!

Häpp, åter till kvittona då. Hoppas ni har roligare saker för er 🙂

KRAM

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00