ANNONS
Integritet på Tailsweep

Friterat tunnbröd med kantareller, prästost och rostade pinjenötter

/
IMG_4445

Hej hej

Så blev det äntligen fredag! Första jobbveckan efter semestern för många? Kanske extra efterlängtat då. Här startar skolorna på måndag så helgen får spenderas med att inventera i garderoberna, skaka fram stövlar och regnkläder och skolväskor osv.

Bjöds på såå goda snittar hos Stina förra helgen så det får blir tilltuggstipset inför helgen. Kopierar det rakt av 🙂

Friterat tunnbröd med créme bonjour kantarell, prästost och rostade pinjenötter
4 port/12 st

1 burk Crème Bonjour Kantarell
1 ½ msk finriven prästost
2 msk pinjenötter
2 rektangulära mjukt tunnbröd
1 liter frityrolja
150 g färska kantareller
1-2 msk smör
salt och peppar
hackad persilja till garnering

Blanda Creme Bonjour med prästost. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Värm försiktigt och rör om då pinjenötter bränds lätt. Skär brödet i 12 stycken trekanter. Fritera brödbitarna i en fritös tills de blir krispiga och gyllenbruna. Alternativt värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160-170 grader och fritera i. Håll koll så de inte blir för mörka och bränns – det kan gå snabbt! Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.

Rengör svampen och skär i mindre bitar. Stek i en torr stekpanna tills vätskan har dunstat bort. Tillsätt smöret och fräs i några minuter tills svampen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick kantarellkräm på varje brödbit. Toppa med kantareller, pinjenötter och hackad persilja.

IMG_4448
IMG_4442

Försvinnande goda! Fick en påse kantareller som pappa plockat så det är mycket möjligt att det får bli en repris på dessa i helgen.

KRAM

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00