ANNONS

Italienskt bjudbröd

/
IMG_4636

Hej hej

Första skoldagen, barnen var såå pepp i morse. Fick inte följa med Sebbe in och lämna honom, snyft. Pinsamt tydligen. Snälla mamma sitt kvar på parkeringen..  Grät en skvätt i bilen på väg till ica sen 🙂 Min bebis ju! Men tydligen inte längre. Dagen har gått i ett, mailkorgen är en enda röra och todolistan milslång. Men haft en så fantastiskt skön och närvarande sommar och pepp till tusen att ta tag i allt nu. Ser sååå fram emot hösten, både jobbmässigt och privat.

Det luktar jul här hemma i dag 🙂 Glada skolbarn med kompisar kom hem till knallgult mellis tidigare. (Ni kan se på instagram/stories). I kylen finns rester av denna bjudbrödsfavorit. Har gjort den återkommande i säkert 10 år nu? Fick receptet på en tjejmiddag hos min pluggkompis Ellinor och sen dess är det en favvo här.

DSC_0146

Italienskt bjudbröd
ca 6 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost
1 lantbröd el liknande

Hacka lök, vitlök och de soltorkade tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt. Ta ut och låt svalna något innan ni skär upp det i skivor. Servera med en stor god sallad till.

IMG_4619
IMG_4611
IMG_4623
IMG_4624
IMG_4625
DSC_0156
DSC_0151
DSC_0150
IMG_4634
IMG_4635

Ett litet tips, ni vet att den lilla haken på korgen i dessa fetaostburkar är till för att haka fast på kanten så de kan rinna av ordentligt innan man häller av dem i salladen eller vad man nu ska ha dem i? I kväll blir det middag efter ett recept jag fått av min granne Emelie. En snabblagad vardagsrätt. Älskar att få tips från andra.

Tänk vilken skatt alla sitter på! Kan ni inte vara gulliga att maila mig ett eller ett par favoritrecept vid tillfälle så provlagar jag dem här? Vore såå kul, och kul för er andra att ta del av andras favoriter också. Ni kan maila mig på victoria@matplatsen.net. Vad som helst, förrätter, huvudrätter, bakverk, sötsaker, vegetariska rätter, sylt, saft och tillbehör. Precis vad som! Kan ni??

Tack på förhand för det. Och nu rockar vi löven av hösten här! Weeee.

KRAM

20

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00