ANNONS

Hallon- & passionsfruktssylt

/
IMG_4604

Hej hej

TACK vad roligt det är att ni är flera som börjat skickat in härliga recept att prova. Så mycket gott jag inte smakat förut, jättekul. Fortsätt gärna skicka, jag printar ut alla och samlar i en hög att beta av. <3

Först ut ett lättlagat recept på sylt som jag fick av Barbro, tack! Passionsfrukten ger verkligen en god touch på sylten och likören det där lilla extra (den kan man hoppa över om man vill). Testa gärna denna, supergod på våfflor tex.

IMG_4601

Hallon- & passionsfruktssylt

250 g hallon
1 passionsfrukt
2 dl syltsocker
2 tsk hallonlikör

Skölj och rensa hallonen (jag använde frysta som jag värmde upp/tinade innan syltsockret åkte i). Dela passionsfrukten och skrapa ur innehållet. Blanda hallon, passionsfrukt och syltsocker i en kastrull och koka under omrörning i 3-5 minuter. Ta grytan från värmen och skumma om det behövs. Tillsätt likören och blanda väl. Häll upp i ren burk med tätslutande lock.

IMG_4593
IMG_4594
IMG_4597
IMG_4596
IMG_4598

Såå god!

Har just nu en sydamerikansk tårta på gång i ugnen som ska stå ett dygn i kylen sen, får bli efterrätt i morgon. Onsdagar = skaldjurskvällar i höst har vi bestämt, passar fint med en dessert efter en lättare middag.

Ser fram emot fler goda tips!

KRAM

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00