Hallon- & passionsfruktssylt

IMG_4604

Hej hej

TACK vad roligt det är att ni är flera som börjat skickat in härliga recept att prova. Så mycket gott jag inte smakat förut, jättekul. Fortsätt gärna skicka, jag printar ut alla och samlar i en hög att beta av. <3

Först ut ett lättlagat recept på sylt som jag fick av Barbro, tack! Passionsfrukten ger verkligen en god touch på sylten och likören det där lilla extra (den kan man hoppa över om man vill). Testa gärna denna, supergod på våfflor tex.

IMG_4601

Hallon- & passionsfruktssylt

250 g hallon
1 passionsfrukt
2 dl syltsocker
2 tsk hallonlikör

Skölj och rensa hallonen (jag använde frysta som jag värmde upp/tinade innan syltsockret åkte i). Dela passionsfrukten och skrapa ur innehållet. Blanda hallon, passionsfrukt och syltsocker i en kastrull och koka under omrörning i 3-5 minuter. Ta grytan från värmen och skumma om det behövs. Tillsätt likören och blanda väl. Häll upp i ren burk med tätslutande lock.

IMG_4593
IMG_4594
IMG_4597
IMG_4596
IMG_4598

Såå god!

Har just nu en sydamerikansk tårta på gång i ugnen som ska stå ett dygn i kylen sen, får bli efterrätt i morgon. Onsdagar = skaldjurskvällar i höst har vi bestämt, passar fint med en dessert efter en lättare middag.

Ser fram emot fler goda tips!

KRAM

 1. Ja, hemmagjord sylt är ju såååå gott. Och doften när man kokar den! Här åts både hjortronsylt och blandsylt med hallon, blåbär och jordgubbar till plättar idag. Alla bär utom jordgubbarna självplockade i skogen. Ääääälskar att plocka bär och fylla frysen, känner mig så rik 🙂

  1. Barbro skriver:

   Det håller jag med dej att hemmagjord sylt är ju så gott.Har precis kokat en sats lingonsylt.

 2. Barbro skriver:

  Får nog göra en sats till men med hallonlikör i för det inte förra gången.
  Ha nu en fortsatt bra kväll..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..