ANNONS

Kräfträkor

/

IMG_4645

Hej hej

Detta är en favorit vi ätit huuur många ggr som helst i år. Så mycket godare än vanliga räkor, de blir så saftiga och smakrika! Enkel men ack så god middag. Räkorna förbereder jag 1-2 dygn i förväg. Perfekt substitut till dem på kräftskivan som inte äter kräftor men gillar räkor.

IMG_4648

Kräfträkor
2 port

1 kg frysta räkor med skal
Lag:
2 liter vatten
3/4 dl salt
2 msk socker
1 knippe dillkronor

Koka upp vatten, salt, socker och hälften av dillkronorna. Sjud några minuter och låt sedan lagen kallna.

Lägg de frysta räkorna i en skål varvat med resten av dillkronorna. Sila lagen över de fortfarande frysta räkorna. Dillkronorna från koket har redan gjort sitt. Täck över och ställ skålen i kylen 1-2 dygn.

IMG_4650

Onsdagar är vår mest busy veckodag då det skjutsas kors och tvärs, Olivia spelar badminton, Sebbe fotboll och Micke har killkväll. Då passar det bra med något snabbfixat till middag. Skaldjur i någon form tex och något plockvänligt till barnen (som inte gillar skaldjur) och varma baguetter (tycker Lidls bake off är godast! blir inte så små och hårda och smuliga utan fluffigare). Ett pussel det där med vardagen.

IMG_4649

KRAM

7
76

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00